10 redenen waarom groene zeep onmisbaar is in jouw keukenkast

Groene zeep is al meer dan 120 jaar een begrip op schoonmaakgebied. ‘Vroeger’ was er niets anders dan groene zeep, soda of azijn om mee schoon te maken. Gegarandeerd dat de oma’s van nu nog steeds hun schoonmaaktip willen delen. Toch is groene zeep nog steeds onmisbaar in de keukenkast, want het is nou eenmaal een heel veelzijdig schoonmaakmiddel!

Groene zeep als natuurlijk schoonmaakmiddel

1. Groene zeep is goed voor het milieu

Misschien denk je er nog niet zoveel over na, maar veel schoonmaakmiddelen bevatten ingrediënten die niet goed zijn voor het milieu. Bovendien zijn ze vaak verpakt in plastic. Wij gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten, die veelal in andere schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Mede daarom is Driehoek ook bijna volledig biologisch afbreekbaar

Ook wordt er aan Driehoek geen agressieve ingrediënten zoals zuren, chloor of ammonia toegevoegd. Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk gerecycled of bio-plastic in de verpakkingen, we blijven ontwikkelen om de producten zo milieuvriendelijk mogelijk te verpakken.

2. Groene zeep is er in alle soorten en maten

Groene zeep is niet alleen een natuurlijk schoonmaakmiddel, het is er tegenwoordig ook in verschillende soorten en maten. Tegenwoordig houden veel mensen nou eenmaal van gemak. Pak jij liever even snel een spray? Dan kun je groene zeep in een sprayflacon gebruiken, net als de vloeibare allesreinigers in verschillende geuren. Natuurlijk is de vertrouwde pot met zachte zeep ook nog steeds verkrijgbaar!

3. Vlekken uit kleding verwijderen? Zachte zeep helpt!

Niet alleen is groene zeep geschikt om het huis schoon te maken, ook kun je onze zachte zeep gerust gebruiken om vlekken uit kleding te verwijderen. Die vieze knieën in een spijkerbroek smeer je gewoon even in met pure, zachte zeep voor het de wasmachine in gaat. Hardnekkige vlekken in kleding kun je ook even laten weken in een sopje met zachte zeep.

4. Gebruik groene zeep in de keuken

Een vieze oven, vettig gasfornuis of aangekoekte pannen? Groene zeep to the rescue! Omdat groene zeep ontvettend werkt, is het zeer geschikt om te gebruiken in de keuken. Ook kun je de koelkast, frituurpan of airfryer gerust reinigen met behulp van groene zeep.

5. Grote schoonmaak? Pak groene zeep erbij

Omdat groene zeep zo veelzijdig te gebruiken is, is het onmisbaar als de grote schoonmaak voor de deur staat. Denk hierbij aan het schoonmaken van:

6. Ook voor jouw auto of caravan gebruik je Driehoek zeep

Niet alleen pak je die handige pot Driehoek zeep binnenshuis erbij, maar ook voor het reinigen van jouw auto of caravan kun je groene zeep gebruiken. Sterker nog, door het ‘beschermlaagje’ dat groene zeep achterlaat, blijft jouw auto langer schoon. Hardnekkige vlekken op de autobekleding kun je met zachte zeep schoonmaken.

7. Groene zeep voor de tuin gebruiken

Wist je dat groene zeep heel geschikt is voor het verwijderen van vieze aanslag? Daarom kun je de handige pot groene zeep ook uit het keukenkastje halen om de volgende zaken aan te pakken:

8. Kalkaanslag verwijderen op een milieuvriendelijke manier

Kalkaanslag is vaak hardnekkig en veel mensen denken dat het noodzakelijk is om agressieve schoonmaakmiddelen in te zetten om het te verwijderen. Niets is minder waar! Ook in de badkamer kun je groene zeep met een gerust hart gebruiken! Eventueel kun je een ‘papje’ maken met behulp van soda, zodat je kalkaanslag op een natuurlijke manier verwijdert.

9. Gebruik groene zeep in jouw atelier

Aangekoekte verfresten zijn vaak lastig te verwijderen, daarom zullen veel (kunst)schilders het herkennen; je vergeet je kwasten schoon te maken en voor je het weet zijn ze niet bruikbaar meer. Daarom kun je jouw kwasten goed schoonmaken met behulp van groene zeep. Zorg er wel voor dat je de kwasten goed naspoelt, zodat ze helemaal vetvrij zijn. Niet voor niets is groene zeep onmisbaar in veel ateliers!

10. Houten vloeren vies? Gebruik groene zeep!

Als laatste mag een schoonmaaktip voor houten vloeren natuurlijk niet ontbreken! Groene zeep verwijdert opgedroogde en plakkerige vlekken op de vloer in een handomdraai. Kies voor een frisse geur van één van de vloeibare varianten of gebruik een beetje zachte zeep in een sopje.

Samenvatting

Zoals je gelezen hebt, is groene zeep heel veelzijdig. Zowel in huis als buiten kun je onze groene zeep producten gebruiken. Sterker nog; vroeger was er niets anders! Om je van alle gemakken te voorzien koop je groene zeep zelfs in een sprayflacon of als vloeibare variant.

Heb jij nog een goede schoonmaaktip? Deel het met ons op onze Facebookpagina!

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?