Frituurpan schoonmaken met soda

Er gaat niets boven een vette hap. Maar als dat gepruttel in de friteuse, levert een hoop vettigheid op. De frituurpan schoonmaken stel je het liefst zo lang mogelijk uit. Maar na zo’n zeven keer frituren, is het toch wel tijd om Driehoek tevoorschijn te halen.

Hoe maak je een frituurpan schoon?

Heerlijk, zo’n (vega-)kroketje, maar van de frituurpan schoonmaken wordt niemand blij. Voor je het weet zitten jij en de keuken onder het vet. Soda maakt het schoonmaken van de frituurpan niet leuker, maar wel makkelijker. Volg daarvoor onderstaand stappenplan:

Stap 1:

Haal de stekker uit het stopcontact!

Stap 2:

Zorg dat het vet volledig is afgekoeld – Wanneer je vloeibaar frituurvet of olie gebruikt, schenk je dit vet met behulp van een trechter in een lege fles frituurvet of een andere afsluitbare plastic fles. Gebruik je vast frituurvet? Haal het mandje er dan uit wanneer het vet nog warm is. Laat het vet afkoelen, zodat het stolt, en warm het daarna kort even op zodat het vet loslaat van de randen. Draai de frituurpan om en vang het blok op met een afsluitbare bak.

Stap 3:

Frituurmandje schoonmaken – Dankzij de ontvettende werking van soda is het bij uitstek geschikt voor het schoonmaken van het frituurmandje en de frituurpan. Vul de pan (inclusief mandje) voor driekwart met water en voeg hier een paar scheppen soda aan toe. Zet de frituurpan aan op maximaal 90 graden Celsius en laat dit een kwartiertje staan. Let op: zorg voor voldoende ventilatie, zet een raam of deur open! Zet de frituurpan daarna uit en gebruik een afwasborstel om het losgekomen vet van de wanden en het mandje te verwijderen. Goed naspoelen met warm water.

Stap 4:

Zo’n spetterende kroket laat ook in de keuken z’n vette sporen na. Wil je frituurvet van tegels verwijderen? Gebruik hiervoor groene zeep. Ook voor het aanrecht en de (houten) vloer kan je groene zeep gebruiken. Maak een sopje van warm water met een scheutje groene zeep en gebruik een doekje of spons om de omgeving van de frituurpan schoon te maken. Haal gelijk even een doekje over de buitenkant van de frituurpan!

Frituurpan met groene zeep schoonmaken

Let op: soda kan niet gebruikt worden voor het schoonmaken van aluminium. De meeste frituurpannen zijn van RVS vervaardigd en dan is soda geen probleem. Is de frituurbak en/of het mandje van aluminium? Gebruik dan groene zeep voor het schoonmaken van de frituurpan. Smeer het frituurmandje in met zachte groene zeep en laat dit een nachtje intrekken. Gebruik voor de pan een mengsel van warm water en een schep of scheutje groene zeep en laat dit sopje een nacht in de frituurpan staan. De volgende dag goed naspoelen met schoon en warm water!

Frituurvet weggooien

Het gebruikte frituurvet mag niet door de gootsteen worden gespoeld of bij het restafval worden gegooid. Er zijn overal in Nederland inleverpunten waar je het gebruikte frituurvet kunt inleveren. Hier wordt het vet gerecycled door er biobrandstof van te maken. Zo levert die kroket toch nog een positieve bijdrage aan het milieu!

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?