Aangebrande pan schoonmaken

Sta je net lekker in een pan te roeren, belt de buurvrouw aan. Gevolg: een aangekoekte pan die je niet met een gewoon afwasmiddel schoon krijgt. Een aangebrande pan schoonmaken lijkt een hels karwei, maar is veel makkelijker dan je denkt. Het enige dat je nodig hebt is soda, warm water en een beetje geduld.

(Sterk) aangebrande pan schoonmaken

Het goede nieuws: het is écht heel makkelijk om een aangebrande pan schoon te maken met soda. Minder goed nieuws: soda kan niet gebruikt worden voor het schoonmaken van aluminium pannen. Voor alle overige pannen wel, ook wanneer ze een anti-aanbaklaag hebben. Van koekenpan tot steelpan, en zelfs een kaasfonduepan krijg je schoon met soda! Hieronder lees je het stappenplan voor het schoonmaken van aangebrande pannen.

Hoe maak je een aangebrande pan schoon met soda?

 1. Doe warm water in een pan en voeg daar een eetlepel soda aan toe.
 2. Zorg dat de aangebrande delen van de pan onder water staan.
 3. Laat het sodasopje op laag vuur tien minuten pruttelen.
 4. Haal de pan van het vuur en gebruik een houten spatel om de aangekoekte laag eraf te schrapen. Door een houten spatel te gebruiken in plaats van een borstel of metalen spatel, voorkom je dat de anti-aanbaklaag wordt aangetast.
 5. Wanneer de pan hardnekkig is aanbrand, kan je dit stappenplan herhalen totdat de pan weer als nieuw is.

Je kunt ook de aangebrande pan vullen met soda en warm water en dit een nacht laten staan. De volgende dag kan je de aangebrande resten zo weghalen.

Kaasfonduepan schoonmaken met soda

Niets zo lekker en gezellig als een kaasfonduetje op een winterse dag. Maar het is minder leuk wanneer het jouw beurt is om te afwassen. Na al dat geprik in de pan is het enige wat overblijft een dikke korst aangekoekte kaas. Ook voor het schoonmaken van een kaasfonduepan kan je soda gebruiken. Doe warm water in de fonduepan met een kleine schep soda, laat dit een nachtje staan en de volgende dag schraap je de kaasresten er zo uit met een houten spatel.

Wist je dat je ook de frituurpan kunt schoonmaken met soda? Je leest het hier in onze schoonmaaktip.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?