Milieuvriendelijk de badkamer schoonmaken

Er gaat niets boven een warme douche, maar de badkamer schoonmaken is een hoop gedoe. Dat begint met het tevoorschijn halen van het arsenaal aan schoonmaakmiddelen: anti-kalk, glasreiniger, schuurmiddel, bleek etc. Dit kan een stuk makkelijker én milieuvriendelijker, want de meeste schoonmaakmiddelen zijn te vervangen voor groene zeep en soda.

Stappenplan badkamer schoonmaken

De badkamer schoonmaken kan je het best regelmatig doen om ophoping van zeepresten en kalkaanslag te voorkomen. Hoe vaker je de badkamer schoonmaakt, hoe makkelijker het is. Dus haal de groene zeep en soda maar tevoorschijn, we gaan aan de slag:

 1. Haal de badkamer leeg. Verwijder shampooflessen, de prullenbak, wasmand etc.
 2. Gebruik een stofzuiger en plumeau om de badkamer stof- en haarvrij te maken.
 3. Maak een papje van groene zeep en soda. Deze pasta gebruik je straks als schuurmiddel. Meng vier scheppen soda met een schep groene zee en roer dit goed door. Je kunt eventueel ook wat meer maken en dat bewaren in een lege jampot.
 4. Aan de slag!

Kalkaanslag badkamertegels en voegen verwijderen

Kalkaanslag en zeepresten nestelen zich het liefst op tegels en voegen. Badkamertegels schoonmaken is over het algemeen niet moeilijk. Met een schuursponsje en wat van de pasta uit bovenstaand stappenplan, schuur je de tegels schoon. Even afspoelen na afloop en ze glanzen weer als nooit tevoren. De voegen vragen iets meer arbeid. Gebruik hiervoor een oude tandenborstel en doop deze in een pot zachte groene zeep of in het papje. Borstel alle voegen schoon en spoel ze na afloop af met water. Met schone voegen, ziet je badkamer er gelijk een stuk netter uit.

Zeepresten verwijderen

Shampoo, conditioner en zeep laten een oranje gloed achter op de vloer, voegen en aan de onderkant van de douchecabine. Groene zeep heeft een sterk ontvettende werking en is daardoor bij uitstek geschikt voor het verwijderen van zeepresten. Breng het aan op een vochtige schuurspons en schuur hiermee de oranje vlekken weg. Na afloop afspoelen met schoon water.

Toilet schoonmaken met soda

Soda werkt antibacterieel en verwijdert kalk en nare geurtjes. Voor het schoonmaken van de wc maak je een sopje maken van soda en warm water. Gebruik vervolgens een schuurspons om de wc-pot, -bril, –klep en doortrekknop goed schoon te maken. Na afloop met schoon water naspoelen en droog maken.

Douchecabine schoonmaken

Wanneer je na het douchen de douchewand niet droog maakt, ontstaat er kalkaanslag. Hoe langer je het schoonmaken van de cabine uitstelt, hoe hardnekkiger de aanslag. Ook voor het schoonmaken van de douchecabine kan je het papje van groene zeep en soda gebruiken. Breng het aan op een vochtige schuurspons en schuur de kalkaanslag met draaiende bewegingen weg. Laat het even intrekken voordat je het met schoon water afspoelt.  Door de terugvettende werking van groene zeep, zal kalkaanslag zich minder makkelijk hechten aan de douchecabine. Ook voor het verwijderen van kalkaanslag op de kraan kan je de pasta gebruiken.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?