Kunststof tuinmeubelen schoonmaken

De hele zomer heb je volop genoten van de tuin, de kunststof tuinmeubelen zijn dan ook intensief gebruikt. Als het mooie weer eindigt, is het tijd om de tuin 'winterklaar' te maken en daar hoort het schoonmaken van de kunststof tuinmeubelen natuurlijk ook bij! Misschien ben je juist vergeten om die mooie loungeset af te dekken en zie je een groene aanslag zitten. Hoe pak je dit klusje nou het best aan? We leggen het in deze schoonmaaktip graag uit, dus pak je emmer en een pak soda en let's go!

Maak jouw kunststof tuinmeubelen schoon met soda

Steeds meer tuinen zijn voorzien van trendy tuinmeubelen en kunststof is dan ook het ideale materiaal om te gebruiken. Denk aan een mooie eettafel met matching tuinstoelen of een loungeset, gemaakt van kunststof die dé blikvanger van jouw tuin is. Kunststof is sterk en over het algemeen hoef je er weinig aandacht aan te besteden. Toch is het wel van belang dat je 1 á 2 keer per jaar de tijd neemt om de tuinmeubelen schoon te maken.

Hoe maak je kunststof tuinmeubilair het best schoon?

Gelukkig is het heel simpel om kunststof materialen schoon te maken. Het is echter wél belangrijk dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddel gebruikt. Dit kan het materiaal beschadigen. Soda is een natuurlijk product en is zeer geschikt om kunststof schoon te maken.

 • Vul een emmer met lauwwarm water en voeg een schepje kristalsoda toe.
 • Zorg voor een spons of zachte borstel en maak de tuinmeubelen schoon.
 • Droog alles vervolgens na met een schone doek.
 • Let op: gebruik géén hogedrukspuit, dit kan het materiaal beschadigen.

Tip: zit er veel hardnekkige groene aanslag op de tuinmeubelen? Dan kun je ook wat zachte groene zeep gebruiken om de aanslag te verwijderen.

Tips om kunststof meubilair mooi te houden

Natuurlijk wil je volgend seizoen weer van jouw kunststof meubilair genieten! Daarom is het raadzaam om de tuinmeubelen op te bergen in de schuur of af te dekken met hoezen. In principe kun je de meubelen natuurlijk het hele jaar buiten laten staan, maar veel regen is niet bevorderlijk voor het uiterlijk van jouw mooie stoelen of loungebank. Laat je ze toch buiten staan? Zorg dan dat je de stoelen en/of tafels omgekeerd en beschut neerzet, zodat de regen ervan af loopt.

Komt het mooie weer eraan en is het tijd om de barbecue weer aan te steken? Herhaal het stappenplan dan nogmaals na het winterseizoen, zo ben je verzekerd van schone én mooie tuinmeubelen!

Ben je benieuwd waar je dat pak soda nog meer voor kunt gebruiken? Neem dan eens een kijkje tussen de andere schoonmaaktips.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?