De caravan maak je schoon met behulp van groene zeep!

Het campingseizoen staat alweer bijna voor de deur. Ook al kun je misschien nog niet met de caravan op pad, toch is het wel fijn om jouw caravan alvast een flinke schoonmaakbeurt te geven! Zowel de binnen- als de buitenkant van je caravan of camper kun je heel goed schoonmaken met behulp van groene zeep. Stroop je mouwen op en ga aan de slag met een emmer, groene zeep en een spons!

De buitenkant van de caravan schoonmaken

Onze caravans en campers krijgen het soms zwaar te verduren; denk aan lange ritten door weer en wind, een standplaats onder de bomen en veel zonlicht. Voor het nieuwe campingseizoen begint, is het tijd om de caravan een opfrisbeurt te geven! We beginnen met het schoonmaken van de buitenkant van de caravan. Natuurlijk zijn er verschillende caravanschoonmaakmiddelen te verkrijgen, maar wist je dat onze ‘oude vertrouwde’ groene zeep al jaren door veel caravaneigenaars gebruikt wordt? Door de ‘terugvettende’ laag zorg je voor een beschermend laagje, dat de caravan helpt beschermen tegen vuil en ingedroogde regen.

Aan de slag met groene zeep om de caravan schoon te maken

Let op: om te beginnen is het raadzaam om de caravan in de schaduw te plaatsen voor je aan de slag gaat. Felle zon kan de kans op vlekken vergroten. Was de caravan altijd van onder naar boven, zo voorkom je druppel- en streepvorming.

Benodigdheden om de caravan of camper te wassen:

 • Het is handig om een tuinslang tot je beschikking te hebben, zodat je de caravan goed kunt afspoelen
 • Emmer met lauwwarm water
 • Zachte groene zeep
 • Spons en zachte borstel
 • Theedoek
 • Een huishoudtrap

Stap 1: maak de caravan schoon per kant, zo voorkom je strepen van opgedroogd water. Spoel de caravan (per kant) af met de tuinslang. Let op: je kunt beter géén hogedrukspuit gebruiken, dit kan de lak en kitranden beschadigen.

Stap 2: was de buitenkant met behulp van de spons en het sopje met groene zeep. Gebruik een zachte borstel voor de hardnekkige plekken (zoals vogelpoep). Als de vlek erg hardnekkig is, kun je er een beetje pure zeep opsmeren. Vergeet ook de velgen niet! Ververs het sopje regelmatig.

Stap 3: als je alle kanten hebt gereinigd, is het dak als laatste aan de beurt. Zorg ervoor dat je op een veilige manier het dak kunt schoonmaken, met behulp van een huishoudtrap. Het is niet aan te raden om op het dak te gaan staan, niet ieder dak is hiervoor geschikt en het risico op vallen is natuurlijk veel te groot.

Stap 4: de ramen kun je het best apart zemen, om strepen te voorkomen. Doe dit met een schoon sopje met wat afwasmiddel en een trekker. 

Stap 5: zorg dat je alle natte plekken nadroogt met een schone theedoek.

Tip: de caravanluifel is ook heel goed schoon te maken met behulp van groene zeep! Dit kan veilig gebruikt worden in combinatie met een sopje en een zachte spons of borstel.

Zodra de buitenkant van de caravan of camper weer opgefrist is, is het tijd om de binnenkant van een flinke schoonmaakbeurt te voorzien! Lees hier hoe je dat aanpakt.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?