Milieuvriendelijk het terras schoonmaken

Jaarlijks zijn er twee momenten waarop het terras wel een grondige schoonmaakbeurt kan gebruiken: voordat de lente begint en na de zomer. Het terras schoonmaken kan op veel verschillende manieren, maar wie liefde heeft voor z’n tuin (en tegels) gebruikt daarvoor groene zeep.

Terras schoonmaken met groene zeep

Het koude, natte najaar laat het terras verdwijnen onder een dikke deken van aanslag. Of je nu houten vlonders hebt of tuintegels; helemaal voorkomen kan je het niet. Maar zo’n vieze waas geeft je tuin wel een verwaarloosde aanblik. Dat wordt dus schrobben in het voorjaar. En ook de zomer laat zo z’n sporen na op het terras. Platgestampte besjes, gevallen (bloesem)blaadjes, uitgebloeide bloemen, vies uitgeslagen bloempotten en de restanten van al die gezellige barbecuefeestjes geven het terras een geleefde uitstraling. Om het hele terras zomerklaar of winterproof te maken, heb je maar een paar dingen nodig: warm water, groene zeep en een stevige borstel.

Andere manieren om het terras schoon te maken

Naast groene zeep zijn er ook andere middelen en manieren om je tuintegels schoon te maken. Biotex en soda zijn – net als groene zeep – ouderwetse middeltjes die bewezen effectief zijn en die je waarschijnlijk standaard in je aanrechtkastje hebt staan. Tegenwoordig zijn er ook schoonmaakmiddelen verkrijgbaar die speciaal zijn bedoeld voor het schoonmaken van het terras. Deze zijn alleen duur en lang niet zo vriendelijk voor het milieu. En dan is er natuurlijk nog de hogedrukspuit. Hiermee maak je het terras relatief eenvoudig schoon, maar door de kracht van de spuit is de kans groot dat je het oppervlak beschadigt. Zeker wanneer je het op houten tuinvlonders gebruikt. Het hout wordt poreus waardoor aanslag zich nog makkelijker hecht.

Het recept voor een schoon terras

Grindtegels, klinkers, plavuizen, natuursteen, houten vlonders, terracotta potten, bakstenen sierbestrating, de schuur, schutting en ja, zelfs de barbecue kan worden schoongemaakt met groene zeep. Het terras reinigen met groene zeep doe je zo:

 1. Vul een emmer met 10 liter warm water en los hier 10 eetlepels vloeibare of zachte groene zeep in op.
 2. Gooi de emmer leeg over het terras en gebruik een harde borstel om de houten vlonder of tuintegels schoon te maken.
 3. Laat het een half uur intrekken.
 4. Spoel de tuintegels na met schoon water.

Note: het terras schoonmaken met soda en groene zeep kan ook. Doe dan 10 liter warm water in een emmer en los hier 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep in op.

Natuursteen schoonmaken met groene zeep

Wij krijgen vaak de vraag: Kan je natuursteen schoonmaken met groene zeep? Groene zeep is een natuurlijk product dat geen schade kan aanrichten aan je tuin en tegels. Doordat het vrij van zuren, chloor en ammonia is, heeft groene zeep geen bijtende werking op steen, hout of andere (kwetsbare) materialen. Dus ja, ook een natuurstenen vloer kan je schoonmaken met groene zeep. Wil je zeker weten dat het kan? Probeer het eerst op een klein stukje.

Een ander belangrijk voordeel van groene zeep: in tegenstelling tot schoonmaakazijn, is groene zeep niet schadelijk voor de bloemen en planten in de tuin. Groene zeep is biologisch afbreekbaar en dus het een heel milieuvriendelijk middel om je terras mee schoon te maken.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?