Glazen schoonmaken met soda

Wellicht herken je het wel: je haalt je glazen uit de vaatwasser, maar ze zijn ontzettend streperig of dof geworden. Als glazen ouder worden of vaak in de vaatwasser geweest zijn, kan er een doffe waas ontstaan. Dit noemen we ook wel glascorrosie. Zonde! Je hoeft doffe glazen niet weg te gooien, door ze schoon te maken met soda zijn ze weer als nieuw!

Hoe maak je glazen schoon met soda?

Het schoonmaken van doffe of vieze glazen met behulp van soda is heel eenvoudig. Soda werkt ontkalkend én ontvettend en is dus uitermate geschikt om glazen weer te laten glanzen.

Stap 1: Vul de wasbak of een teiltje met warm water.

Stap 2: Giet een schep Driehoek soda in het water.

Stap 3: Laat de doffe glazen even in de teil of wasbak liggen en was ze vervolgens af met het sodasopje. Gebruik gerust een schuursponsje of afwasborstel.

Stap 4: Zorg dat je de glazen na het wassen goed afspoelt met schoon water en droog ze af met een schone theedoek.

Tips om te zorgen dat je glazen schoon blijven

Doffe of streperige aanslag op glazen wordt meestal veroorzaakt door kalkaanslag. Ook kan het zijn dat je een restje thee in het glas hebt laten staan en bruine aanslag achter blijft. De meeste vaatwasmachines zijn daar niet tegen bestand. Glazen worden wel schoon, maar de aanslag blijft aanwezig. Bruine of doffe aanslag in glazen kun je gemakkelijk schoonmaken met soda, maar je kunt ook zelf zorgen dat je glazen langer schoon blijven.

 • Vaak heb je geen zin om je gebruikte glazen direct af te wassen of je plaatst ze na gebruik in de vaatwasser. Door een wijnglas met een restje wijn of een theeglas met een laagje thee te laten staan, vormt er langzaam (kalk)aanslag. Spoel de glazen even om voor je ze in de wasbak zet, zo voorkom je dat er een laagje blijft zitten.
 • Droog schone glazen even af met een schone theedoek en laat ze niet in een afdruiprek staan. Als je de glazen niet afdroogt, kunnen strepen ontstaan.
 • Leg je glazen regelmatig (bijvoorbeeld één keer per maand) in een sopje met soda, zo voorkom je doffe of bruine aanslag en je glazen blijven glanzend in de kast staan!

Je glazen schoonmaken met soda is niet schadelijk

Driehoek soda is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en daarom ook niet schadelijk voor het milieu. Je kunt het veilig gebruiken om alle soorten glazen schoon te maken. Let op dat je de schoongemaakte glazen goed na spoelt. Soda kun je voor meerdere doeleinden gebruiken en is het altijd handig om in huis te hebben!

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?