De schutting en het hek schoonmaken

Het vochtige Hollandse weer is de voedingsbodem van aanslag. In het natte najaar komt het waar het niet gaan kan. Tegen de tijd dat de lentezon doorbreekt, kijk jij tegen een vieze schutting aan. De oplossing vind je in het aanrechtkastje. Met groene zeep maak je de tuin snel en makkelijk zomerklaar.

Verweerde schutting schoonmaken met groene zeep en soda

In de herfst verandert je tuin in een oase van aanslag door het gebrek aan zonlicht en de grote hoeveelheid regen. Vieze schuttingen of een hek geven je tuin een verwaarloosde indruk. Natuurlijk kun je de hogedrukreiniger uit de schuur halen, maar de schutting schoonmaken met hoge druk heeft als nadeel dat het hout ruw wordt. Hierdoor hecht aanslag zich nog makkelijker. De meest duurzame en milieuvriendelijke manier om de schutting te reinigen is met groene zeep. Groene zeep heeft ook nog eens een terugvettende werking waardoor de schutting na het schoonmaken beter beschermd blijft tegen aanslag.

Hoe maak je de schutting en het hek schoon?

De producten van Driehoek komen in elke ruimte van het huis goed van pas. Ook in de tuin. Groene zeep is zelfs bij uitstek geschikt om aanslag van hout, zoals de schutting, te verwijderen. De benodigdheden:

• 5 scheppen of een flinke scheut groene zeep
• 10 liter warm water
• een stevige borstel

Doop de borstel in het sop, schrob de schutting en spoel het daarna af met de tuinslang. Is de aanslag hardnekkig? Of wil je aanslag verwijderen zonder te schrobben? Smeer de schutting in met groene zeep en laat het een nacht intrekken. Daarna even met een borstel eroverheen en afspoelen.

Tuinmeubels & balkon schoonmaken met groene zeep

En als je dan toch bezig bent. Ook je verweerde tuinmeubels, balkon, pergola, tuintegels en zonnescherm worden schoon met groene zeep. Het is even schrobben, maar daarna geniet je een zomer lang van een schoon terras.

Milieuvriendelijk schoonmaken

Driehoek, ofwel groene zeep, bestaat al meer dan 120 jaar. In grootmoeders gootsteenkastje stond standaard een emmertje Driehoek zachte groene zeep – toen was de zeep ook echt nog groen. De zeep is gemaakt van natuurlijk ingrediënten waardoor het niet alleen biologisch afbreekbaar is, maar ook multi-inzetbaar. Vrij van zuren, chloor en ammonia heeft groene zeep geen bijtende werking op oppervlaktes. Je kunt dus vrijwel alles ermee schoonmaken!

Mocht Driehoek (nog) niet tot de standaard uitrusting van je aanrechtkastje behoren, je kunt het hier kopen.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?