De auto schoonmaken met behulp van groene zeep

Er is niets zo makkelijk als even door de wasstraat rijden als je de auto wilt schoonmaken. Toch is er geen betere manier om je auto grondig schoon te krijgen, dan lekker zelf aan de slag te gaan met een emmertje groene zeep, een spons en droge doeken!

Het schoonmaken van de auto: ontspanning of een noodzakelijk klusje?

Het schoonmaken van de auto is voor de één pure ontspanning op een vrije middag en voor de ander een noodzakelijk klusje. Toch is het belangrijk om je auto regelmatig te wassen. Door opgedroogde regen, vogelpoep of zand kan de lak beschadigen of dof worden. Daarnaast is het natuurlijk fijn als je in een glimmende auto rondrijdt!

Je kunt ervoor kiezen om voor de deur aan de slag te gaan met een sopje van water en groene zeep, maar je kunt natuurlijk ook kiezen om een emmer en groene zeep mee te nemen naar een wasbox in de wasstraat.

Tips om de auto schoon te maken

Voor je aan de slag gaat om je auto schoon te maken is het aan te raden om de auto goed af te spoelen of af te spuiten met schoon water. Zo zorg je dat het ergste vuil eraf is.

 • Vul een emmer met warm water en groene zeep
 • Zorg voor een spons of microfiber doek
 • Een stapel droge en schone doeken is handig om de auto droog te wrijven

Stap 1:

Als de auto afgespoeld is met schoon water, kun je aan de slag met het sopje groene zeep. Veel mensen vinden het fijn om een spons te gebruiken, toch zijn er mensen die aanraden om een microfiberdoek of microfiberhandschoen te gebruiken. Met een spons heb je kans op krasjes, omdat eventuele zandresten uitgewreven kunnen worden.

Begin om de auto van boven naar beneden te wassen, zo voorkom je dat het water snel vuil wordt. Maak de auto in de lengte schoon en voorkom ronddraaiende bewegingen. Door deze bewegingen heb je sneller kans op opgedroogde kringen, die in het zonlicht te zien zijn als de auto opgedroogd is.

Stap 2:

Ververs het sopje regelmatig met schoon water en een scheutje groene zeep. Nadat je de auto helemaal gesopt hebt, is het goed om met een schoon sopje de ramen van de auto schoon te maken. Groene zeep heeft een ‘terugvettende’ werking en zorgt voor een beschermend laagje op de ruiten.

Vergeet niet om de velgen en de onderrand van de auto goed schoon te maken. De onderkant van de auto is natuurlijk veel viezer en groene zeep helpt om hardnekkig vuil te verwijderen.

Stap 3:

Spoel de auto goed na met schoon water en zorg dat alle zeepresten verdwenen zijn. Wrijf de auto goed droog met de doeken, zo voorkom je dat je opgedroogd water blijft zien.

Vergeet de binnenkant van de auto niet

Als je toch bezig bent om je auto weer glanzend te krijgen, denk dan eens aan de binnenkant! Groene zeep is niet alleen handig voor de buitenkant van de auto, maar is eveneens zeer geschikt om de binnenkant van de auto schoon te maken. Met een schoon sopje van water en groene zeep kun je het interieur van de auto reinigen, bovendien zorgt vloeibare groene zeep voor een lekkere frisse geur!

Tip: ook voor het dak van je cabrio kun je groene zeep goed gebruiken! Ben je benieuwd hoe je dit doet? Lees dan eens deze eerder verschenen tip.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?