Hoe verwijder je vetvlekken uit je kleding?

Een ongeluk zit in een klein hoekje: een vlek in je kleding heb je zo gemaakt.

Hoe verwijder je vetvlekken uit je kleding?

Groene zeep en soda verwijderen vetvlekken in kleding

Hoe verwijder je vetvlekken uit je kleding?

Vetvlekken verwijderen uit kleding: jammer genoeg is iedereen vroeg of laat aan de beurt. Vaak overkomt het je als je net iets nieuws gekocht hebt. Een mooi wit shirt of een lichte rok bijvoorbeeld. Je vrouw respectievelijk man is er zo enthousiast over, dat de vrouw voor de aardigheid even met haar rood getuite lippen langs je shirt veegt en je man per ongeluk zijn vieze handen aan de rok schoont. Je gaat tomatensoep of een lekkere curry eten met witte kleding aan of je kinderen voetballen zó fanatiek, dat de aanvankelijke blauwe broek na afloop meer groen dan het oorspronkelijke blauw is. Nieuwe kleding breng je met de moed der wanhoop en tegen beter weten in misschien nog wel de stomerij, andere bevlekte kleding eindigt vaak meteen bij het grof vuil. En dat terwijl er voldoende manieren zijn om die zo hardnekkige vlekken er toch weer uit te krijgen.

Groene zeep helpt met vetvlekken verwijderen uit kleding

Lauw water met afwasmiddel, het uitspreken van een toverspreuk of ochtendurine. Ook bij hardnekkige vlekken in kleding worden ontzettend veel oplossingen genoemd. Tenminste de helft van die zogenaamde oplossingen werken echter niet en zijn het proberen niet eens waard. Wat zeker wel helpt is het gebruik van groene zeep. De manier waarop je groene zeep toepast kun je best onorthodox noemen: je kledingstuk binnenstebuiten keren en de vlek met voldoende groene zeep insmeren. Daarna is het een kwestie van boenen, boenen en nog eens boenen op de plek des onheils. Daarna doe je het kledingstuk in de wasmachine en na een uurtje zul je zien dat de vlek verdwenen is.

Soda en azijn tegen vlekken

Ook azijn is in staat hardnekkige vlekken te laten verdwijnen. Heb je een vetvlek op de kleding? Zoek of koop dan een tandenborstel, vul een bekertje met azijn en begin grondig te schrobben (of poetsen). Zeker bij kleding van materiaal als suède werkt dit in vrijwel alle gevallen. Als je het niet ziet zitten met allerhande wondermiddeltjes aan de slag te gaan, probeer dan in elk geval wel kristal soda. Zie het dan maar als allerlaatste redmiddel. Heb je geknoeid en zijn er vlekken ontstaan, kleed je uit en zorg dat de kleding zo snel mogelijk in de wasmachine terecht komt. Bij het wasmiddel voeg je ruim voldoende soda toe, dan moet je denken aan zeker een half pak. Soda plus warm waswater staat namelijk in vrijwel alle gevallen garant voor vlekvrije kleding. Het is in elk geval het proberen meer dan waard. De factor snelheid speelt hier wel een beslissende en dus zeer cruciale rol. Als de vetvlek is ingetrokken wordt het een stuk moeilijker om te verwijderen. Er moet dus wel een wasmachine in de buurt zijn om de kans van slagen te vergroten. Kleed je dus niet meteen uit in een vol restaurant, maar denk eerst even goed na. Vetvlekken verwijderen uit kleding doe je bij voorkeur thuis.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
  • Driehoek maakt schoon

    De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om ramen te lappen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het. En je maakt er een fantastische glijbaan mee…

  • Driehoek is schoon

    Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. En dat kan, want Driehoek is niet agressief. Er zitten geen fosfaten in en vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is dus zacht en niet schadelijk voor de mens. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

  • Driehoek houdt schoon

    En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?