De deuren schoonmaken doe je met groene zeep

Ongemerkt raak je de deuren in huis heel wat keren aan. Toch zie je meestal niet direct dat dit een verzameling van vieze vingerafdrukken aan het worden is. Als het zonnetje naar binnen schijnt, ga je op een gegeven moment zien dat de deuren toch écht toe zijn aan een flinke schoonmaakbeurt! De deuren kun je gerust én milieuvriendelijk schoonmaken met behulp van groene zeep.

Vieze vingers op de deur

Als de voorjaarszon naar binnen gaat schijnen, merken veel mensen pas dat de deuren eigenlijk wel erg vies zijn. Als je goed kijkt, zie je dat de meeste deuren voorzien zijn van vieze vingers, vlekjes en stof. Laten we vooral die verdwaalde potloodstreep of afdrukken van de hond niet vergeten! Het schoonmaken van de deuren lijkt misschien een flinke klus, toch valt het mee als je het regelmatig bijhoudt.

Maak de deuren schoon met behulp van groene zeep

Voordat je begint met het schoonmaken van de deuren, is het goed om te zorgen dat je een pot zachte groene zeep in huis hebt. Voeg wat groene zeep toe aan een sopje lauwwarm water. Zorg voor schone vaatdoeken, een spons én droge theedoeken. Indien nodig, zorg voor een opstapje of huishoudtrapje, zodat je ook de bovenkant van de deuren kunt schoonmaken.

Stap 1: gebruik een zachte spons om de deuren goed in te smeren met het sopje van water en groene zeep. Vergeet de bovenkant en de zijkanten van de deur niet. Je kunt merken dat er veel viezigheid in de buurt van de scharnieren loskomt. Ongemerkt is dit een plek waar stof en vuil ophopen, omdat de deuren regelmatig open en dicht gaan. Zorg dat je alle viezigheid en plakrestjes schoonmaakt met de spons.

Stap 2: neem de deuren af met de vaatdoek en schoon water, zo zorg je dat de overgebleven zeep- en vuilresten verdwijnen.

Stap 3: maak de deuren droog met de theedoek.

Tip: heeft jouw deur glazen ruiten? Om te voorkomen dat er een waasje van de groene zeep ontstaat, kun je de ruiten apart schoonmaken met water of een klein beetje afwasmiddel.

Nicotine-aanslag op de deuren en deurposten

Soms kan het schoonmaken van deuren lastiger zijn. Als er mensen zijn die roken in huis, kan er nicotine-aanslag op de deuren én deurposten ontstaan. Nicotine is lastiger te verwijderen dan gewone vlekken. Lees in onze andere tip hoe je die vervelende nicotine kan verwijderen.

Nu je die pot groene zeep toch in huis hebt, is het misschien tijd om meer schoonmaakklusjes aan te pakken! Lees hier waar je groene zeep nog meer voor kunt gebruiken.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?