Hoe maak je autobekleding schoon?

Na verloop van tijd ontstaat er op iedere stoffen autobekleding wel een vlek. Tijdens het rijden mors je wat koffie op de bekleding en die aangekoekte etensvlekken op de achterbank zien er inmiddels ook smoezelig uit. Het is tijd om aan de slag te gaan om je autobekleding schoon te maken. Vermijd chemische schoonmaakmiddelen en kies voor een milieuvriendelijk alternatief door groene zeep te gebruiken!

Reinig de autobekleding met groene zeep

Het komt vaak voor: mensen kopen een tweedehandsauto die toch niet helemaal fris ruikt, misschien is er zelfs wel in gerookt. Of je hebt te lang gewacht om je huidige auto eens goed schoon te maken. Want de kinderen die op de achterbank een broodje eten en morsen of de hond die na een boswandeling op de bekleding ploft, zorgen ervoor dat de autobekleding toe is aan een opfrisbeurt. Veel mensen maken de auto van buiten regelmatig schoon, maar de binnenkant van de auto wordt vaak vergeten. Zonde! Hoe langer je wacht, hoe langer de vlekken in de autobekleding trekken.

De binnenkant van de auto schoonmaken

Het spreekt misschien voor zich, maar voordat je de autobekleding wil gaan schoonmaken, kun je het best eerst zorgen dat de auto goed gestofzuigd is. Zo weet je zeker dat alle kruimeltjes, hondenharen of andere etensresten al verdwenen zijn.

 • Maak een sopje van warm water en groene zeep en zorg dat je een schuursponsje en een schone (vaat)doek hebt.
 • Smeer de vlekken goed in met het mengsel en wrijf met wat kracht over de bekleding.
 • Zorg dat je de gehele bekleding van je auto schoonmaakt met het sponsje of de vaatdoek, je zult merken dat de auto al een stuk frisser gaat ruiken!
 • Eventueel kun je de bekleding een beetje droogwrijven met een schone theedoek.

Tip: bedenk goed dat je dit klusje niet uitvoert als je van plan bent om weg te gaan met de auto. De autobekleding kan een tijdje vochtig blijven.

Vergeet de rest van het auto-interieur niet schoon te maken

Vergeet  de rest van het auto-interieur niet schoon te maken, als je bekleding weer helemaal fris ruikt. Hiervoor kun je heel goed de vloeibare variant van Driehoek zeep gebruiken. Deze is er in verschillende varianten dus je kunt kiezen voor de vertrouwde groene zeepgeur of voor de nieuwe frisse oranjebloesemgeur. Meng de vloeibare zeep met wat warm water en neem met een doekje de rest van het auto-interieur af. Denk aan je dashboard, stuur, binnenkant van de deuren en eventuele steunen.

Ook leren autobekleding maak je schoon met groene zeep

Wist je dat je leren autobekleding ook heel goed schoon kunt maken met groene zeep? Leer is heel goed te reinigen met zowel zachte groene zeep als de vloeibare variant. Door een sopje te gebruiken waarin je groene zeep mixt met water, kun je ook leren autobekleding goed én milieuvriendelijk reinigen. Zo zijn die vieze vlekken of hondenpoten gegarandeerd van je lederen bekleding verdwenen!

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om groene aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. Er zitten geen fosfaten in en het vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?