Tafel schoonmaken met Driehoekzeep

De eettafel is de ontmoetingsplek van het huis. Dagelijks schuiven we hier aan om te eten, drinken, kletsen, knutselen en werken. Niet altijd lopen deze ontmoetingen vlekkeloos. Koffiekringen, wijnvlekken en viltstiftstrepen liggen op de loer. De tafel schoonmaken doe je het best met groene zeep. Dit product is namelijk natuurlijk en daardoor geschikt voor elk materiaal.

Houten tafel schoonmaken met groene zeep

Een houten tafel geeft de eethoek een warme uitstraling. De natuurlijke look verveelt nooit en matcht met elke interieurstijl. Hout heeft wel wat liefde nodig. Gemorste wijn, viltstift, vetvlekken en koffiekringen zijn goed zichtbaar op een houten tafel. Zeker wanneer de tafel van onbehandeld hout is gemaakt. Hout is een natuurproduct dat met de zachte hand moet worden behandeld, het is extra kwetsbaar. Bijtende schoonmaakmiddelen maken het hout dof, vlekkerig en ruw. Groene zeep van Driehoek is natuurlijk en daardoor bij uitstek geschikt om een houten tafel mee schoon te maken. Het mooie van groene zeep is dat het een beschermlaagje aanbrengt omdat het terugvettend is. Hierdoor blijft het hout langer mooi.

Hoe maak je een houten tafel schoon?

Of je nu een eiken tafel wilt schoonmaken of een hippe boomstamtafel; groene zeep kan voor elk houtsoort worden gebruikt. Wél is het belangrijk om te kijken of jouw tafel onbehandeld, geolied of gelakt is. De afwerking bepaalt namelijk hoe je de tafel schoon moet maken:

 • Onbehandelde houten tafel schoonmaken: gebruik een scheutje groene zeep en een schepje soda, opgelost in een emmer warm water. Maak een spons nat en wring deze goed uit. Maak de tafel met de houtnerf mee schoon en droog de tafel daarna direct af zodat er geen vochtplekken ontstaan. Bij hardnekkige vlekken mag er best een (fijn) schuursponsje worden gebruikt. Maak dan wel de hele tafel schoon met de schuurspons zodat er geen kleurverschil ontstaat.
 • Geoliede tafel schoonmaken: een geoliede tafel heeft een licht glanzende uitstraling. De olielaag heeft een beschermende werking, maar vlekken en kringen kunnen niet helemaal worden voorkomen. Maak een geoliede tafel (dagelijks) schoon met groene zeep, opgelost in warm water. Gebruik een zachte doek en wring deze goed uit voordat je de tafel ermee schoonmaakt. Bij hardnekkige vlekken kan je een fijn schuursponsje gebruiken, maar daarna moet je wel de hele tafel opnieuw oliën.
 • Gelakte tafel schoonmaken: bij een gelakte tafel dient de laklaag als harde beschermlaag die het intrekken van vlekken en vocht voorkomt. De laklaag kan wel worden aangetast door bijtende (schoonmaak)middelen, te veel vocht en schurende materialen. Los daarom groene zeep op in warm water, gebruik een zachte spons en maak de tafel direct droog na het schoonmaken (of wanneer er met drinken is gemorst).

Houten tuintafel schoonmaken

Een (teak)houten tuintafel krijgt het in de zomer zwaar te verduren. Vette barbecuesessies laten hun sporen na op het hout. En ook weersomstandigheden hebben invloed op de uitstraling van de tafel. Wil je een teak tuintafel schoonmaken? Gebruik dan groene zeep (en los deze op in warm water), eventueel in combinatie met soda. Groene zeep heeft het een terugvettende werking – zeker de zachte Driehoekzeep in pot – waardoor je de teak tuintafel bij de volgende barbecuesessie beter bestand is tegen vlekken. Je kunt trouwens ook de schutting schoonmaken met groene zeep.

Elke tafel schoonmaken met groene zeep

Groene zeep is een natuurlijk product waar geen agressieve ingrediënten in verwerkt zijn zoals zuren, chloor en ammonia. Je kunt dus elke tafel schoonmaken met groene zeep. Ja, zelfs jouw marmeren salontafel of ander natuurstenen pronkstuk!

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?