De koelkast schoonmaken doe je zo

Producten blijven langer fris als ze in een goed schoongemaakte koelkast staan.

Pak je emmertje, de groene zeep en soda er maar bij

Maak eens wat vaker de koelkast schoon!

Producten blijven heerlijk fris en lekker vers in de onmisbare en liefst propvolle koelkast. Hoe dat apparaat er zelf aan toe is, daar staan we vaak veel minder bij stil. En dat ook de koelkast schoonmaken iets is dat regelmatig moet gebeuren, daar gaan we vaak aan voorbij. Met andere woorden: dat doen we te weinig. Hamvraag: hoe maak je dat ding eigenlijk grondig schoon?

Koelkast reinigen? Eerst leeghalen dan..

Een vuile koelkast herken je vaak aan de geur. Die is dan niet echt heel fris en fruitig meer. Dan moet je écht aan het reinigen, en wel meteen! Voor je dat doet haal je hem uiteraard helemaal leeg. Check meteen ook hoe het staat met de houdbaarheidsdata van de producten, want ook producten die je twee jaar geleden al opende en nu nog in de koelkast staan, kunnen gaan ruiken. Daarna zet je of het apparaat uit of op 0 graden Celsius en haal je ook alle losse onderdelen uit de kast. Het eierrekje bijvoorbeeld, of de laden voor de groentes die jij wellicht gebruikt om je flesjes bier in koel te houden.

Groene zeep, soda en poetsen maar

Met een emmertje warm water met groene zeep en een schepje soda ga je vervolgens echt aan de slag. Met een vaatdoekje maak je schoon en dan vergeet je uiteraard geen hoekje, geen gaatje. De welbekende rubbers maak je schoon met de afwasborstel die je vooraf even onder heet water houdt. Heb je alles gedaan? Pak dan een schone doek, maak die vochtig en doe er een scheut azijn op. Met deze doek doe je alles nog eens dunnetjes over. Met een theedoek maak je de koelkast vervolgens weer droog.

Reinig ook de buitenkant

Vervolgens is het nog geen kwestie van de spullen er weer in zetten. Eerst was je de losse onderdelen af (met water en afwasmiddel) en plaats je die terug op de plek waar ze horen. Dan moet de stekker weer in het stopcontact of zet je de thermometer ergens tussen de drie en zeven graden Celsius. Dan pas is het tijd om de producten terug te zetten in de dan blinkende koelkast, waaruit je écht weer frisse, verse en schone producten haalt. Hij ruikt dan bovendien niet meer naar zaken die je niet meteen met een koelkast associeert. Oh ja, doe de handgrepen ook meteen even, net als de buitenkant van het apparaat. Je bent nu toch bezig. Dit doe je gewoon met heet water en afwasmiddel. Wellicht slaag je er in om hem in de originele kleur wit terug te poetsen. Mooie uitdaging toch?

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?