Al 120 jaar de partner van schoonmakend Nederland

Driehoek is al zo’n 120 jaar niet weg te denken uit het gootsteenkastje. Nog steeds vertrouwen miljoenen huishoudens op de schoonmaakkracht en verzorgende werking van de producten van Driehoek. Het is niet voor niets hét groene schoonmaakmiddelenmerk van Nederland!

Zeemagazijn Delfshaven (17e eeuwse prent van C. Decker)

De geschiedenis van Driehoek

Het VOC Zeemagazijn in Delfshaven, dat gebouwd is in 1672 en daarmee één van de oudste gebouwen van Rotterdam is, is de geboorteplek van Driehoek. Het gebouw werd door de VOC gebruikt als pakhuis voor de materialen om schepen te maken, maar in 1886 begonnen Constant Kortman (een Rotterdamse ondernemer) en Herman Schulte (een Duitse chemicus) er zeep te produceren.

Driehoek zeep advertentie Driehoek zeep bakje

De groene zeep werd gemaakt door salpeterzuur en jodium uit het afvalwater te halen van schepen die chilisalpeter aanvoerden. Recyclen avant la lettre zeg maar. Dé groene zeep van Nederland was geboren. In 1898 werd ook de zachte zeep geïntroduceerd. Tot 1995 was het VOC pakhuis in gebruik als soda- en zeepfabriek.

VOC pand geboorteplek Driehoek

Green Soap Company

Sinds kort is Driehoek onderdeel geworden van Green Soap Company. Dit bedrijf heeft als missie om de gehele was- en schoonmaakcategorie zo duurzaam mogelijk te maken. Door gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten, die het milieu zo min mogelijk belasten. Ook streeft Green Soap Company er naar om zoveel mogelijk duurzaam verpakkingsmateriaal te gebruiken.

Zo zorgen we ervoor dat niet alleen ons huis, maar ook de wereld om ons heen een beetje schoner wordt.

Driehoek zeep ouderwets