Houten vloer schoonmaken

Veel mensen kiezen voor een houten vloer vanwege de mooie uitstraling. Een houten vloer is relatief gemakkelijk schoon te houden, zeker als je kinderen en/of huisdieren hebt rondrennen! Vieze vlekken of gemorst eten op de grond? Je hebt het zo schoongemaakt. Toch is het belangrijk om je houten vloer goed te onderhouden, zodat je er lang plezier van hebt.

Gebruik groene zeep om de houten vloer te reinigen

De hond die met modderpoten naar binnen rent, kinderen die een glas water omgooien en laten we al die kruimels na het ontbijt niet vergeten! Voor menig huishouden is dit herkenbaar, daarom kiezen veel mensen voor een houten vloer. Niet alleen ziet een houten vloer er over het algemeen mooi uit, ook is het gemakkelijk te reinigen. Die modderpoten heb je zo weggeveegd met een doekje en de kruimels onder de ontbijttafel veeg je bij elkaar met behulp van een bezem.

Houten vloeren zijn er in vele stijlen, kleuren en motieven. Toch is het belangrijk om die mooie vloer wel op de juiste manier schoon te maken. Veel mensen hebben standaard een pot of fles groene zeep in huis, je kunt dit gemakkelijk gebruiken om de vloer te reinigen. Driehoek groene zeep past goed bij hout, omdat de natuurlijke ingrediënten het hout niet beschadigen. De terugvettende werking van zachte zeep zorgt zelfs voor een beschermend laagje! Maar test het altijd even op een klein hoekje, voordat je enthousiast gaat schoonmaken.

Hoe maak je de houten vloer schoon met behulp van groene zeep?

Uiteraard is het belangrijk om te zorgen dat alle kruimels en stofresten verdwenen zijn, voordat je gaat dweilen met groene zeep.

 • Begin om de vloer te stofzuigen of te vegen met een zachte bezem.
 • Vervolgens maak je een sopje van lauwwarm water, gemengd met een scheutje vloeibare zeep of een schepje zachte zeep. Hiermee kun je de houten vloer gerust dweilen.
 • Te veel water is meestal niet zo goed voor hout, dus we raden aan om de vloer bijvoorbeeld één keer per week nat te dweilen.

Twijfel je of dit geschikt is voor jouw houten vloer? Vraag jouw leverancier dan om advies.

Groene zeep maakt niet alleen goed schoon, maar laat ook een beschermend laagje achter. Al jaren gebruiken veel huishoudens onze potten groene zeep voor alle voorkomende schoonmaakklussen in huis. Groene zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en past daarom heel goed bij natuurlijke producten, zoals houten vloeren. Wist je er naast de vertrouwde groene zeep geur ook een nieuwe geur is, namelijk met frisse oranjebloesem?

We delen wekelijks een nieuwe schoonmaaktip op onze website. Volg ons op Facebook om geen enkele schoonmaaktip te missen! Deel hier ook gerust jouw eigen schoonmaaktips. Wat is jouw favoriete product?

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?