Vettige ovenruit schoonmaken

Een ovenschotel, gebraden kippetje of zelfgemaakte pizza. Heerlijk! Alleen de nasmaak is iets minder… Hoe langer een gerecht in de oven bruin staat te bakken, hoe meer vettigheid het achterlaat. Is de ovenruit zo vet dat je het gerecht in de oven nauwelijks nog kan zien? Dan is het de hoogste tijd om je handen in een sodasopje te steken. In dit artikel leggen we je uit hoe je de ovenruit kunt schoonmaken.

Vettige ovenruit schoonmaken met soda

Een vettige ovenruit schoonmaken is niet alleen belangrijk voor de hygiëne, maar zorgt er ook voor dat je goed zicht houdt op het gerecht in de oven. Bovendien heeft een vieze oven invloed op de smaak en bereiding van een ovengerecht. Eerder legden we al uit hoe je de oven schoonmaakt. Nu concentreren we ons even op de ovenruit. Een ovenruit is, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van glas. Dus: wees voorzichtig tijdens het schoonmaken! Gebruik geen schuursponsjes of borstels en leg de glazen onderdelen op een handdoek wanneer je ze schoonmaakt.

Stappenplan: ovendeur schoonmaken met soda

Wist je dat een ovendeur (vaak) uit meerdere glazen lagen bestaat? Deze lagen kan je afzonderlijk van elkaar schoonmaken. Alleen een lapje over de ovenruit halen is niet genoeg om alle vettige aanslag te verwijderen. Met een sopje van warm water en soda krijg je de ovendeur glanzend schoon. Volg hiervoor het stappenplan:

 1. Volg de instructies van je oven voor het veilig verwijderen van de ovendeur en het uit elkaar schuiven van de verschillende (glazen) lagen. Leg alle verschillende onderdelen op een handdoek op het aanrecht.
 2. Vul een emmer met warm water en voeg daar zo’n drie scheppen soda aan toe. Los dit op door het met een pollepel of garde door elkaar te mengen.
 3. Gebruik een zachte spons en doop deze in het sodasopje. Maak de ovenruit nu zorgvuldig schoon. Laat het even intrekken, voordat je het met een vochtige doek afneemt en daarna droog wrijft met een zeem. Herhaal dit bij de andere lagen uit de ovendeur en vergeet niet om beide kanten schoon te maken!

Soda heeft een ontvettende werking en verwijdert nare geurtjes. Bovendien bevat het geen schadelijke, milieu-onvriendelijke stoffen. In de keuken kan je er niet alleen je oven(ruit) mee schoonmaken, maar ook je magnetron, afzuigkap, aangebrande pannen, koelkast en meer. Lees hier alles over het schoonmaken van je keuken met groene zeep en soda.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?