De keuken schoonmaken met soda en groene zeep

Waar vroeger de keuken verstopt bleef achter een gesloten deur, hebben we tegenwoordig allemaal een open keuken die gezien mag worden. Althans, alleen als hij schoon is. Want je wilt natuurlijk niet dat je bezoek tegen de afwas, een vieze kookplaat en vuile kastjes aankijkt. Soda en groene zeep zijn bij uitstek geschikt voor het - milieuvriendelijk - schoonmaken van de keuken.

De keuken schoonmaken in een paar stappen

Zowel soda als groene zeep hebben een ontvettende werking en dat is precies wat de keuken eens in de zoveel tijd nodig heeft. Olie, etensresten en andere vetvlekken geven het aanrecht, de kookplaat en kastjes een vieze uitstraling. Zeker een matte witte keuken kan een extra schoonmaakbeurt gebruiken om die smetteloze look te behouden. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de keuken kunt schoonmaken met soda en groene zeep.

Koelkast schoonmaken

Voor de voedselveiligheid en het optimaal laten functioneren van de koelkast (en vriezer), is het aan te raden om hem eens in de drie maanden schoon te maken. Hoe maak je een koelkast schoon met soda?

 1. Zet de koelkast uit, haal alle producten eruit.
 2. Laat de vriezer ontdooien en verwijder de planken en vakken.
 3. Wanneer de vriezer ontdooid is, kan het schoonmaken beginnen. Maak een sopje van drie scheppen soda, opgelost in warm water en gebruik een spons om de hele koelkast van binnen en buiten schoon te maken. Maak ook de planken, vakken én rubbers schoon. Soda is niet alleen ontvettend, maar verwijdert ook nare geurtjes zodat je koelkast weer fris ruikt. Wanneer alles schoon is, veeg je het na met schoon water. Goed afdrogen en je koelkast kan er weer een maand of drie tegenaan!

Kastjes in de keuken schoonmaken

Een matte witte keuken schoonmaken is een dankbare klus. Want na afloop ziet je keuken er weer als nieuw uit. De binnenkant van de keukenkastjes schoonmaken doe je misschien twee keer in het jaar, mits je alles netjes bewaart in bakjes en potjes. De matte keukendeurtjes schoonmaken is wél een tweewekelijkse taak omdat vette vingers en etensresten duidelijk zichtbaar zijn op het witte oppervlak. Groene zeep is een natuurlijk, niet-bijtend product dat je voor alle schoonmaakklussen kunt gebruiken. Los een schep of scheut op in een halve emmer warm water en gebruik een spons om alle kastdeurtjes schoon te maken. Goed naspoelen met schoon water en tot slot droog wrijven met een zachte doek.

Wandtegels en voegen schoonmaken

Heb je witjes tegen de achterwand van de keuken? Of andere hippe tegels? Ook die maak je eenvoudig schoon met soda en groene zeep. Maak een sopje van groene zeep en veeg hiermee de tegels schoon. Zeker als het glanzende tegels zijn, krijg je die er makkelijk mee schoon. De voegen hebben wat extra aandacht nodig. Na verloop van tijd kunnen voegen wat gelig uitslaan in de keuken door de aanwezige vetten. Om de voegen weer schoon te krijgen, maak je een papje van 1 schep zachte groene zeep en 3 scheppen soda. Gebruik vervolgens een oude tandenborstel om de voegen schoon te borstelen en laat dit even intrekken. Haal na afloop een vochtig doekje over de tegels en voegen en wrijf ze droog met een schone doek.

Aanrecht schoonmaken

Het aanrecht is een broedplek voor bacteriën wanneer je deze niet regelmatig schoonmaakt. Los groene zeep op in warm water en gebruik een schuurspons om het aanrecht goed schoon te boenen. Na afloop weer goed naspoelen met schoon water zodat alle zeepresten worden verwijderd.

Ook de magnetron, afzuigkap en oven krijg je schoon met groene zeep en soda! En wil je weten hoe je een betonnen keukenvloer schoonmaakt? Lees het in deze schoonmaaktip.

Succes met de keuken schoonmaken!

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?