De binnenkant van de caravan schoonmaken

Na het winterseizoen is het tijd om er weer op uit te gaan met de caravan of camper. Waarschijnlijk sta je te trappelen om op pad te gaan en te genieten van een fijne vakantie. Maar na een lange tijd stilstaan, met alle ramen en deuren dicht, is de caravan eerst toe aan een flinke schoonmaakbeurt!

Maak de binnenkant van je caravan schoon met groene zeep

Voor je begint met het schoonmaken van de binnenkant van de caravan, is het belangrijk om eerst goed te luchten. De caravan of camper heeft natuurlijk een hele tijd stilgestaan. Grote kans dat het muffig ruikt en er veel stof ligt. Daarom is het belangrijk om eerst alle ramen en deuren open te zetten.

Tijdens het luchten kun je natuurlijk alvast aan de slag gaan! Door te beginnen met opruimen, zorg je ervoor dat alle overbodige spullen alvast weggehaald kunnen worden. Loop alle kasten na en kijk of er dingen zijn die je eigenlijk nooit gebruikt. Zorg dat je ruimte hebt om spullen uit de caravan te halen, bijvoorbeeld op een plek naast de caravan of camper (zoals de oprit of een grasveldje).

Na het luchten is het tijd om de caravan schoon te maken

Nadat je alles opgeruimd hebt, kun je alle losse delen uit de caravan halen. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld de kussens van de banken, en de matrassen. Klop de kussens goed uit en laat ze buiten luchten. Ondertussen kun je alle hoeken van de banken goed stofzuigen, de kans is groot dat er veel kruimels verstopt liggen! Ook de rest van de caravan is waarschijnlijk wel toe aan een stofzuigbeurt.

Na het stofzuigen kun je een sopje klaarzetten. Vul een emmer met lauwwarm water en doe er een schepje zachte groene zeep bij, dit kan ook een scheutje vloeibare groene zeep zijn. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Alle producten van Driehoek zijn geschikt om de caravan schoon te maken, omdat ze veilig te gebruiken zijn voor de houten of kunststof materialen die vaak in een caravan aanwezig zijn.

Terwijl de kussens buiten liggen, kun je alles met een sopje gaan schoonmaken. Vergeet niet om de binnenkant van de kastjes af te nemen en het servies even af te wassen voor je het weer gaat gebruiken. Het keukenblok kun je ook met groene zeep schoonmaken, evenals de koelkast. Zorg wel dat je tussendoor een schoon sopje maakt, zodra je aan de keuken begint.

Waarschijnlijk merk je dat het al een stuk frisser gaat ruiken in de caravan!

De badkamer van de caravan schoonmaken

De badkamer van de caravan is vaak gemaakt van kunststof materialen, groene zeep is daar zeer geschikt voor. Je kunt dit dan ook gerust gebruiken als je de badkamer gaat schoonmaken. Door alles even lekker te soppen met groene zeep, zorg je dat de badkamer weer klaar is voor gebruik. Uiteraard moet de wc niet vergeten worden, hier lees je hoe je dit het best kunt doen. De genoemde schoonmaaktips kun je ook voor de wc in de caravan toepassen.

De kussen van de banken reinigen

De kussens van de banken worden vaak intensief gebruikt en liggen nu natuurlijk al een tijdje te luchten buiten. Toch is het wel fijn om ze goed schoon te maken, voor iedereen neerploft. De meeste vlekken op de bank kun je goed schoonmaken met behulp van zachte zeep, soda kan zelfs helpen om hardnekkige vlekken te verwijderen. Raadpleeg altijd het waslabel of de fabrikant als je twijfelt. Als je het écht goed wilt aanpakken, kun je een stoomreiniger gebruiken of de kussens professioneel laten reinigen.

Tip: gordijnen en vitrages trekken (vaak ongemerkt) veel stof aan. Het is raadzaam en lekker fris om deze even te wassen voor je de caravan weer in gebruikt neemt.

Als laatste kun je de vloer nog even dweilen en dan is de caravan of camper weer klaar voor een nieuwe vakantie!

Vergeet niet om de buitenkant van de caravan ook te reinigen, we leggen je hier uit hoe je dit kunt aanpakken.

 

 

 

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?