Vlekken op de bank verwijderen, hoe doe je dat?

Het verwijderen van vlekken op de bank is met opgroeiende kinderen of huisdieren bijna een dagtaak! Vieze handjes, vlekken en aangekoekte koekrestjes: voor veel mensen is dit herkenbaar. Als je (nieuwe) bank dan toch onder de vlekken zit, kun je het gemakkelijk schoonmaken met behulp van soda of groene zeep!

Vlekken van de bank verwijderen doe je met groene zeep of soda

Het verwijderen van vlekken op de bank deed je vroeger altijd met groene zeep of soda: er stond standaard een pot groene zeep en een pak soda in het keukenkastje. Tegenwoordig zijn er heel veel soorten schoonmaakmiddelen te vinden, maar toch is de bank nog steeds gemakkelijk én veilig schoon te maken met behulp van Driehoek!

Vlekken verwijderen van je leren bank

Vette vingertjes, aangeplakte koekresten of de afdruk van de natte hond die op de bank sprong: het verwijderen van deze vlekken op je leren bank kan een uitdaging zijn. Veel mensen met opgroeiende kinderen of huisdieren kiezen voor een leren bank in huis. Leer is immers gemakkelijk schoon te maken als er vieze vlekken op zitten. Door een sopje met groene zeep te gebruiken, zorg je dat hardnekkige vlekken verdwijnen. Ook kun je doffe plekken, zoals de armleuningen, weer schoon en glanzend krijgen met behulp van groene zeep.

Tips om je leren bank schoon te maken:

 • Zorg ervoor dat je de bank eerst ontdoet van kruimels door de bank te stofzuigen
 • Maak een sopje van lauwwarm water en wat zachte groene zeep (vloeibare groene zeep is ook mogelijk)
 • Wrijf met een sponsje of microvezeldoek over de vlekken of doffe plekken
 • Heb je te maken met hele hardnekkige plekken? Trek dan handschoenen aan en wrijf de plek in met pure groene zeep en laat het intrekken. Maak het vervolgens nogmaals schoon met een sopje groene zeep
 • Maak de bank na afloop goed droog

Vlekken verwijderen van je stoffen bank

Het verwijderen van vlekken van je stoffen bank is iets lastiger dan het schoonmaken van een leren bankstel. Toch kiezen veel mensen liever voor een stoffen bank omdat het er mooi uitziet en zorgt voor een fijn zitcomfort. Als er dan toch vlekken ontstaan op je bank, kun je gemakkelijk aan de slag met soda om die vervelende vlekken te verwijderen!

Tips om vlekken te verwijderen van je stoffen bank:

 • Het is aan te raden om de bank eerst goed te stofzuigen
 • Maak een sopje met een paar schepjes soda en lauwwarm water
 • Smeer de vlekken op de bank in met het mengsel en schrob voorzichtig met een sponsje
 • Maak het behandelde oppervlak daarna schoon met water (tot je geen soda-mengsel meer ziet)
 • Behandel vlekken bij voorkeur zo snel mogelijk, over het algemeen zijn ingedroogde vlekken moeilijker te verwijderen dan ‘verse’ vlekken
 • Je kunt de bank ook gemakkelijk met het soda-mengsel schoonmaken als de bank een beetje muf gaat ruiken of als je de bank wilt opfrissen

Ondanks dat soda een natuurlijk product is, raden we aan om altijd even een klein stukje te testen om kleurverschil te voorkomen.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?