De wc schoonmaken met groene zeep en soda

Het is niet de meest leuke schoonmaakklus, maar wel één die noodzakelijk is: het schoonmaken van de wc. Veel mensen gebruiken chloor om de wc-pot te reinigen, toch is dit niet erg milieuvriendelijk en duurzaam. Daarnaast is het ook niet noodzakelijk, want er zijn zeker andere manieren om de wc goed schoon te maken. Met groene zeep en (kristal)soda zorg je ervoor dat jouw wc weer helemaal spic en span is!

Maak de wc schoon met groene zeep en soda

Het kleinste kamertje wordt in de meeste huishoudens meerdere keren per dag gebruikt. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, zeker met opgroeiende kinderen. Daarom is het raadzaam om de wc regelmatig schoon te maken, ten minste één keer per week. Veel mensen hebben standaard een fles chloor naast het toilet staan, maar wist je dat je de wc ook prima kunt schoonmaken op een milieuvriendelijke manier?

Driehoek heeft meerdere schoonmaakproducten die geschikt zijn om de wc schoon te maken. De vloeibare en zachte zeep zijn gemakkelijk te gebruiken om te zorgen dat de wc weer fris ruikt!

Volg de stappen om de wc schoon te maken:

 • Giet een beetje vloeibare groene zeep (of zachte zeep) in een emmer en vul dit aan met lauwwarm water.
 • Zorg dat je een vaatdoek en schone doek in de aanslag hebt.
 • Maak de bovenkant van de wc schoon en zorg dat je het doortrekgedeelte niet overslaat. Dit is vaak een plek waar stof ophoopt.
 • Vervolgens kun je de wc-bril schoonmaken. Vergeet niet om de boven- en onderkant van de bril ook goed te reinigen.
 • Daarna is de wc-pot aan de beurt! Zorg dat je rondom schoonmaakt, dus ook aan de achterkant van de wc. Dit is misschien een vervelend klusje, maar wel een belangrijk onderdeel.

Hoe maak je de binnenkant van de wc schoon zonder chloor?

De wc ziet er nu vast weer blinkend uit! Toch ben je er nog niet, want de binnenkant van de wc-pot heeft ook een schoonmaakbeurt nodig. Misschien grijp je normaal gesproken gelijk naar de fles met chloor, toch kun je de binnenkant van de wc ook schoonmaken zonder chloor te gebruiken. Kristalsoda is hier zeer geschikt voor.

Maak een sopje van soda en water en laat het even oplossen. Gebruik één deel om de wc-borstel in te ‘weken’. Het andere deel giet je voorzichtig in de wc-pot. Probeer het mengsel goed langs de randjes te gieten. Vervolgens maak je de binnenkant van de wc goed schoon met behulp van de wc-borstel.

Tip: mis je toch de frisse chloorgeur? Marcel’s green soap heeft een ecologische wc-reiniger die niet schadelijk is voor het milieu. Deze kun je gerust gebruiken als alternatief voor chloor.

Vergeet de rest van de toiletruimte niet schoon te maken

Nu de wc helemaal schoon is, is het tijd voor de ‘finishing touch’.

 • Maak de deurklinken en de deur schoon (met een schoon sopje uiteraard).
 • De tegels aan de wand (indien van toepassing) kun je ook gelijk afnemen.
 • Vergeet de vloer niet! Je kunt de vloer gerust dweilen met behulp van vloeibare of zachte zeep.

Tip: het is handig om de allesreinigerspray in de toiletruimte te laten staan. Zo kun je de wc tussendoor even snel schoonmaken.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?