Haarborstel schoonmaken met soda

Niets zo fijn als fris gewassen haar. Zonde om daar met een vieze borstel doorheen te gaan, toch? Haarborstels en kammen worden na verloop van tijd een broedplek van stof, stylingsproducten en bacteriën. Het is daarom aan te raden om je borstels en kammen regelmatig schoon te maken. Ook hier kan je een ouderwets sodasopje voor gebruiken!

Kam en haarborstel schoonmaken met een sodasopje

Tijdens het borstelen verlies je heel wat haar. Deze losse haren vormen samen een klittenbol in je borstel: een heerlijk huis voor stof en bacteriën. Hoe langer je wacht met het verwijderen van haren uit je borstel, hoe lastiger het wordt. Wanneer je na elke borstelbeurt de haren eruit haalt, voorkom je een hoop gedoe. Leg je borstels en kammen daarnaast één keer per maand in een sodasopje om ook de restjes vuil, zoals plakkerige haarspray en vette wax, te verwijderen. Hierdoor voorkom je dat je fris gewassen haar binnen een dag weer vet aanvoelt. Hoe je je haarborstel schoonmaken kunt met soda lees je hieronder.

Haarborstel schoonmaken met soda: zo doe je dat

Eerder schreven we al een schoonmaaktip over hoe je je badkamer kunt schoonmaken met soda en groene zeep. Als je dan toch de soda tevoorschijn haalt, kan je gelijk even je kammen en borstels in de week leggen. Je haarborstel schoonmaken doe je als volgt:

 1. Verwijder eerst alle haren uit de kammen en borstels, ook de kleine pluisjes. Gebruik eventueel een pincet of speld.

 2. Vul een emmer of teil met warm water.

 3. Voeg hier een schep soda aan toe en roer het goed door.

 4. Leg je haarborstels en kammen een half uurtje in het sopje. Soda werkt ontvettend en weekt het vuil los.

 5. Spoel daarna je borstels en kammen goed na met schoon water.

 6. Leg je haarborstels en kammen op een handdoek om ze te laten drogen.

Let op! Soda is niet geschikt voor aluminium oppervlaktes. Heb je een aluminium haarborstel? Gebruik dan liever geen soda. Groene zeep of babyshampoo is dan een goed alternatief.

Extra tip: haren uit de afvoer verwijderen

Haren hechten zich niet alleen aan je borstels en kammen, maar ook in de afvoer van de douche. Om te voorkomen dat het doucheputje na verloop van tijd verstopt raakt, is het aan te raden om de afvoer regelmatig te reinigen met een heet sodasopje. In deze schoonmaaktip lees je alles over het preventief reinigen van de afvoer in de badkamer en keuken.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?