Afvoer reinigen met soda

Voorkomen is beter dan genezen. Zeker als het gaat om een verstopte afvoer. Voor je het weet, verandert je douchebak in een badkuip. Of nog erger: spoelt het afvalwater in de keuken niet meer weg en zit je tot je elleboog in de viezigheid. Soda is een preventief en milieuvriendelijk middel om je afvoer niet verstopt te laten raken. Deze helpt niet bij een hardnekkige verstopping. Door regelmatig het doucheputje en de keukenafvoer te reinigen met soda, voorkom je een hoop ellende.

Douche-afvoer reinigen met soda

Haren, zeepresten, zand … Als je staat te douchen, verdwijnt er van alles in het doucheputje. En juist de combinatie van al die viezigheid, zorgt voor een verstopping in de afvoer. Je kunt dan een chemisch schoonmaakmiddel door de afvoer spoelen (als het niet al te laat is), maar behalve dat dit slecht is voor het milieu, heeft het ook een bijtende werking op het leidingwerk. Een milieuvriendelijk en goedkoop alternatief is soda. Soda helpt niet bij het een hardnekkige verstopping van de afvoer, maar wel als preventief onstoppingsmiddel. Eerder vertelden we al hoe je je badkamer schoonmaakt met groene zeep en soda. In dit artikel laten we zien hoe je soda gebruikt om de afvoer te reinigen.

Stappenplan afvoer reinigen met soda

 1. Vul een emmer met heet water (circa vijf liter)
 2. Los drie kopjes soda op in het water. Roer het goed door zodat alle soda is opgelost
 3. Giet nu, langzaam en geleidelijk, de emmer leeg boven de afvoer
 4. Laat dit een paar uur inwerken
 5. Spoel vervolgens de afvoer door met kraanwater

Herhaal dit elke maand om te voorkomen dat de afvoer verstopt raakt.

Keukenafvoer reinigen met soda

Een verstopte afvoer in de keuken heeft vaak grote gevolgen. Het afvalwater in de spoelbak loopt niet meer weg en dat kan leiden tot lekkage. Daarbij zit de afvoer van de afwasmachine vaak verbonden met die van de spoelbak, waardoor ook de afwasmachine niet meer functioneert. Hoe krijg je dan je borden en pannen nog schoon? Zeker in de keuken is het daarom aan te raden om de afvoer preventief te reinigen met soda. Je kunt daar bovenstaand stappenplan voor gebruiken. In plaats van de soda op te lossen in heet water, kan je ook elke twee weken een kopje soda in de afvoer leeggooien, een paar uur laten intrekken en daarna met kokend water doorspoelen.

Zo makkelijk is het om de afvoer van je keuken en badkamer te onderhouden en reinigen. Soda is een milieuvriendelijk en betaalbaar multi-middel met een sterk ontvettende werking waardoor je het vrijwel overal in huis kunt toepassen. Zelfs je wasmachine kan je ermee schoonmaken.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?