Zonnescherm schoonmaken met groene zeep

Wanneer de zomer zich van z’n zonnigste kant laat zien, wil je niet tegen een vervuild zonnescherm aankijken. Tip van oma: maak het doek van de zonwering schoon met groene zeep. Driehoekzeep is natuurlijk waardoor verkleuring wordt tegengegaan en de impregneerlaag behouden blijft.

Verweerd zonnescherm schoonmaken

Heerlijk zo’n tuin op het zuiden, maar niet altijd zit je op die tropische temperaturen te wachten. Met een zonnescherm creëer je een sfeervolle schaduwplek in de tuin en voorkom je het broeikaseffect in huis. Een nadeel: zonwering is gevoelig voor vuil. Vogelpoep en vieze aanslag geven het zonnescherm een verweerde en verwaarloosde indruk. Het zonnescherm schoonmaken is makkelijker dan je denkt. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt met groene zeep is genoeg om het hele zomerseizoen te genieten van een stijlvolle (schaduw)plek onder de zon.

Hoe onderhoud ik het zonnescherm?

Vocht zorgt ervoor dat het zonnescherm last krijgt van vieze aanslag. Wanneer je het zonnescherm na een lange winterslaap voor het eerst uitrolt, is de kans groot dat het doek vervuild is. Het zonnescherm schoonmaken met chemische schoonmaakmiddelen is niet aan te raden. Deze tasten de vuil- en vochtafstotende laag aan waardoor het doek nog gevoeliger wordt voor vieze aanslag. Daarbij laten deze producten het doek vaak verkleuren.

Groene zeep is een 100% natuurlijk product waar geen agressieve ingrediënten in verwerkt zijn zoals zuren, chloor en ammonia. De impregneerlaag wordt daardoor minimaal aangetast en de kans op verkleuring is klein. Wel moet je het schoonmaken van de zonwering elk jaar herhalen, want aanslag is nooit helemaal te voorkomen.

Het zonnescherm schoonmaken in 8 stappen

Vogelpoep en vieze aanslag verwijderen van het zonnescherm? Volg het stappenplan:

 1. Rol het zonnescherm uit. Haal eventueel het doek eraf wanneer dat makkelijker is met schoonmaken.
 2. Verwijder met een zachte borstel het loszittende vuil van het doek.
 3. Vul een emmer warm water met een flinke scheut Driehoek vloeibare zeep of een schep zachte groene zeep.
 4. Gebruik een zachte borstel om het doek schoon te maken. Borstel niet alleen de vlekken weg, maar maak het hele zonnescherm schoon. Zo voorkom je dat er (kleine) kleurverschillen ontstaan.
 5. Laat het een kwartiertje intrekken.
 6. Spoel het doek af met een tuinslang of neem het af met een natte doek. Het zonnescherm schoonmaken met een hogedrukreiniger wordt niet aanbevolen, omdat het doek niet bestand is tegen de kracht van de reiniger. Daarbij: je spuit daarmee ook de vuil- en waterafstotende coating weg.
 7. Maak ook de aluminium behuizing en de armen van het zonnescherm schoon.
 8. Laat het doek goed drogen voordat je ‘m weer indraait.

Zo, nu kan het grote genieten beginnen! En zie je vanuit je tuinstoel toch nog aanslag op de tegels, schutting of tuintafel? Ook dan kan je groene zeep gebruiken om het schoon te maken. Groene zeep is een milieuvriendelijk schoonmaakproduct en dus niet schadelijk voor de flora en fauna in de tuin.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?