De tuin lenteklaar maken

De lente lonkt, maar een terrasje pikken zit er voorlopig niet in tijdens de Coronacrisis. Een goede gelegenheid om je tuin wat extra aandacht te geven. Met een pot groene zeep en soda maak je je tuin op een duurzame manier lenteklaar. Van de schutting tot het terras – verwijder snel en effectief alle groene aanslag en geniet van je tuin. Juist nu!

Tuintegels schoonmaken

De regenachtige winter van 2019 heeft de tuin bedekt onder een groene laag mos. Nu we aan huis (en tuin) gekluisterd zijn, moeten we er maar het beste van maken. Wanneer je een pot groene zeep in huis hebt, hoef je de deur niet uit om je terras en tuin lenteklaar te maken. Groene zeep is een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel dat niet schadelijk is voor de flora en fauna in je tuin. Of je nu grindtegels, klinkers, plavuizen, natuursteen, houten vlonders of flagstones in je tuin hebt liggen, je krijgt het allemaal schoon met groen zeep. Zo doe je het:

 • Vul een emmer met 10 liter warm water en los hier 10 eetlepels vloeibare of zachte groene zeep in op.
 • Gooi de emmer leeg over het terras en gebruik een harde borstel om de houten vlonder of tuintegels schoon te maken.
 • Laat het een half uur intrekken.
 • Spoel de tuintegels na met schoon water.

Note: het terras schoonmaken met soda en groene zeep kan ook. Doe dan 10 liter warm water in een emmer en los hier 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep in op.

Schutting schoonmaken

Groene schuttingen geven je tuin een verwaarloosde indruk. Maar wacht nog even met je hogedrukreiniger tevoorschijn halen. Daarmee krijg je de schutting misschien wel schoon, maar door de hoge druk wordt het hout ruw waardoor aanslag zich nog makkelijker hecht. De meest duurzame en milieuvriendelijke manier om de schutting te reinigen is met groene zeep en soda. Groene zeep heeft ook nog eens een terugvettende werking waardoor de schutting na het schoonmaken beter beschermd blijft tegen de aangroei van nieuwe algen.

Los 5 scheppen soda en 5 scheppen zachte groene zeep op in 10 liter warm water. Gebruik een stevige borstel om de schutting schoon te borstelen. Spoel het daarna met een tuinslang af. Is de aanslag hardnekkig? Of wil je groene aanslag verwijderen zonder te schrobben? Smeer de schutting in met groene zeep en laat het een nacht intrekken. Daarna even met een borstel eroverheen en afspoelen.

Tip! Ook voor het schoonmaken van je (houten) tuinmeubels kan je bovenstaande methode gebruiken.

Barbecuerooster schoonmaken

Voor je het weet kan ook de barbecue weer aan. Heb je al durven kijken onder de klep? Het kan zomaar zijn dat je na de laatste barbecuesessie vergeten bent om het rooster schoon te maken. Een aangekoekt barbecuerooster schoonmaken doe je met zachte groene zeep en een beetje geduld. Vet het rooster in en sluit ‘m luchtdicht af in een vuilniszak. Een nachtje laten intrekken en de volgende dag veeg je het barbecuerooster zo schoon!

Zonnescherm schoonmaken

Ook het zonnescherm heeft het zwaar te verduren gehad in de winter. In ingeklapte stand en met vochtig weer, wordt het een broeinest van schimmels en groene aanslag. Dus wanneer je je tuin lenteklaar maakt, moet je het zonnescherm zeker niet vergeten. Eerder schreven wij al een schoonmaaktip over hoe je het zonnescherm kunt schoonmaken. Lees het hier.

Wij wensen je veel plezier met je tuin lenteklaar maken. Deel het resultaat op Facebook!

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?