Hoe kan je het tapijt of vloerkleed schoonmaken?

In veel woonkamers maakt een mooi tapijt of vloerkleed de kamer helemaal af. Een vloerkleed zorgt voor warmte en is vaak dé blikvanger in huis. Daarnaast is het ook van belang dat het kleed mooi blijft, want alleen stofzuigen is op den duur niet meer genoeg. Door gemorst eten, drinken, of vieze schoenen ontstaan er na een tijdje toch vlekken. Tijd voor een schoonmaakbeurt!

Maak het tapijt schoon met behulp van groene zeep

Veel huishoudens zijn voorzien van een mooi vloerkleed of Perzisch tapijt. De warme uitstraling zorgt voor een gezellig en huiselijk gevoel. Het ene vloerkleed is hoogpolig, terwijl het andere kleed juist heel vlak is. Vooral op vlakke vloerkleden zijn vlekken sneller zichtbaar. Meestal is het tapijt dé blikvanger van de kamer en we willen natuurlijk zorgen dat het kleed er zo mooi mogelijk uit blijft zien!

Vlekken op het tapijt

Mensen met kinderen herkennen het misschien wel: de kinderen komen binnenrennen na het buitenspelen en vergeten die vieze schoentjes uit te doen. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, dus het vermijden van gemorst eten of drinken is lastig. Voor je het weet zitten er vlekken op het tapijt.

Na verloop van tijd kan een tapijt er ook doffer uit gaan zien. Dat komt omdat we er dagelijks overheen lopen. Als er huisdieren in huis zijn, kan dit ook van invloed zijn. Gelukkig zijn de meeste vloerkleden gemakkelijk te onderhouden, afhankelijk van het materiaal.

Het vloerkleed schoonmaken

Of je nu vlekken gaat aanpakken of preventief het vloerkleed wil schoonmaken: zorg altijd dat je het kleed goed stofzuigt. Zo ontdoe je het kleed van haartjes, stofresten en kruimels. Zachte groene zeep is zeer geschikt om vloerkleden en tapijten te reinigen. Dit schoonmaakmiddel bevat geen agressieve stoffen, waardoor het veilig te gebruiken is. Toch is het raadzaam om de fabrikant of het waslabel te raadplegen als je twijfelt.

Stap 1: maak een sopje van lauwwarm water (emmer van ca. 5 liter) en doe er wat zachte groene zeep in.

Stap 2: dep de vlekken met behulp van een sponsje en gebruik niet te veel water. Sommige materialen kunnen niet goed tegen te veel water. Het is belangrijk om de vlek te deppen, in plaats van te wrijven. Zo voorkom je dat de vlek groter wordt.

Stap 3: dep het oppervlak met een schone theedoek en laat opdrogen. Als het kleed niet te groot is, kan je het eventueel uithangen om te laten drogen.

Tip: is de vlek erg hardnekkig? Dep de vlek met wat zachte zeep en laat het even intrekken, om vervolgens met wat water te deppen. Let op: draag handschoenen wanneer je aan de slag gaat met pure groene zeep.

Heb je rode wijn gemorst op je vloerkleed? Lees dan deze schoonmaaktip eens door.

Sommige vloerkleden zijn te reinigen met behulp van een stoomreiniger met speciaal voetstuk. Dit is afhankelijk van het materiaal. Na het behandelen van de vlek met groene zeep, is het stomen met een stoomreiniger een goede afsluiter om het kleed weer fris te krijgen!

Ben je benieuwd wat je nog meer kan schoonmaken met groene zeep of soda? Bekijk al onze schoonmaaktips hier.

 

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?