Hoe verwijder je wijnvlekken?

Het is voor veel mensen een 'worst case scenario', na een feestje in huis zit er een rodewijnvlek op het tapijt of een ingedroogde kring op de houten tafel. Misschien heb je zelf wel eens per ongeluk wat wijn gemorst op je kleding. Hoe het ook gebeurt, het is belangrijk om de vlek zo snel mogelijk te behandelen. En heel belangrijk: niet wrijven, maar deppen!

Rode wijn verwijderen uit kleding

Het komt helaas regelmatig voor, tijdens een etentje mors je wat rode wijn op je kleding. Of nog erger, de ober in het restaurant loopt voorbij en laat een glas rode wijn over iemand vallen. Rode wijn is lastig te verwijderen en het ligt ook helemaal aan het materiaal van de kleding. Daarnaast is het van belang of de vlek wel of niet ingedroogd is. Hoe sneller je de vlek behandelt, hoe beter!

Als je rode wijn morst op je kleding, kun je het best de vlek direct deppen met warm water. Strooi er vervolgens zout op (gewoon keukenzout is prima) en dep de vlek nogmaals met een sponsje of doek. Zout absorbeert de vlek. Let op: ga niet wrijven, want dan zorg je er juist voor dat de rode wijn verspreid wordt. Spoel het kledingstuk goed af met warm water en smeer de vlek in met een ‘klodder’ groene zeep. Laat dit een nachtje weken en was het kledingstuk in de wasmachine op het normale programma. Als je er op tijd bij bent (voordat de vlek ingetrokken is) is de kans groot dat je kledingstuk ontdaan is van de vlek! Helaas is rode wijn niet altijd te verwijderen, het ligt helemaal aan het materiaal van de kleding en of de vlek is ingetrokken of niet. Het is in ieder geval het proberen waard!

Wijnvlekken (kringen) op de houten tafel verwijderen

Wijnglazen kunnen vervelende kringen achterlaten, die je helaas vaak pas de volgende dag ontdekt. De kans is groot dat de kring inmiddels in je mooie houten tafel is ingetrokken. Wist je dat groene zeep zeer geschikt is om houten meubels mee te reinigen? Je onbehandelde houten tafel maak je schoon met een mengsel van soda en groene zeep, door de kring licht te wrijven met een schuursponsje. Maak wel de gehele tafel schoon, zodat er geen kleurverschil ontstaat. Als dit echt niet helpt, kun je er ook voor kiezen om de tafel licht op te schuren, zodat de kring verdwenen is.

Wijnvlekken op het tapijt

Na een gezellig etentje of feestje, ontdek je ineens een vervelende wijnvlek op je tapijt. Een tapijt of vloerkleed is vaak de ‘eyecatcher’ van een woonkamer en het is erg zonde als er een ingedroogde wijnvlek zichtbaar is. Ook in dit geval is het altijd het best om de vlek aan te pakken als het nog nat is. Eigenlijk werkt het schoonmaken van het tapijt net zoals kleding.

 • Maak de vlek nat met warm water
 • Strooi er zout op en laat dit intrekken terwijl je het dept
 • Niet wrijven, maar deppen
 • Spoel daarna met water
 • Trek handschoenen aan, smeer de vlek in met groene zeep en laat het intrekken
 • Spoel daarna met water

Let op, het kan voorkomen dat er kleurverschil optreedt. Test daarom altijd even een klein stukje voor je een groter oppervlak behandelt.

Wijnvlekken verwijderen zonder agressieve middelen

Uiteraard zijn er veel verschillende schoonmaakmiddelen verkrijgbaar om hardnekkige vlekken, zoals wijnvlekken, te verwijderen. Toch is dit vaak niet ideaal en agressieve schoonmaakmiddelen zorgen sneller voor beschadiging van een kledingstuk of tafel. Daarnaast is het niet goed voor het milieu. Groene zeep en soda zijn beiden natuurlijke producten waar geen agressieve ingrediënten in verwerkt zijn zoals zuren, chloor en ammonia.

LET OP: Hoewel Driehoek Zeep goed werkt om vlekken te verwijderen, raden we niet aan om het te gebruiken bij kwetsbare materialen, zoals wol, fluweel en zijde. Bij twijfel kun je het beste contact opnemen met de producent van het kledingstuk. Ook is het belangrijk om handschoenen te dragen wanneer je aan de slag gaat met pure groene zeep.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?