Schoenen schoonmaken met groene zeep

Zal je altijd zien. ’s Ochtends loop je vol trots de deur uit op je nieuwe witte sneakers, nog geen uur later glijdt je welverdiende coffee-to-go uit je handen. Daar gaan je witte schoenen. Geen paniek, groene zeep is nooit ver weg. Van witte sneakers tot leren pumps - met Driehoek kan je alle soorten schoenen schoonmaken.

Leren schoenen en sneakers schoonmaken

Sportschoenen, laarzen, bergschoenen, sandalen, pumps en meer. Je hebt heel veel soorten schoenen, gemaakt van allerlei materialen zoals leer, canvas, nylon of textiel. Het ene materiaalsoort heeft iets meer liefde nodig dan het andere, maar met groene zeep kan je de meeste schoenen prima schoonmaken.

Hoe maak je je schoenen schoon?

Wat je in elk geval niet moet doen, is je schoenen in de wasmachine gooien. Hierdoor laat de lijmlaag los waardoor je schoenen – na verloop van tijd – uit elkaar vallen. Schoenen schoonmaken kan je het beste met de hand doen. En dan het liefst met groene zeep. Dit bevat geen bijtende middelen waardoor het materiaal niet wordt aangetast.

Zo maak je je schoenen schoon met groene zeep:

 1. Verwijder oppervlakkig vuil met een zachte borstel of droge doek. Zitten er moddervlekken op je schoenen? Laat je schoenen dan eerst goed drogen, daarna kan je de modderspetters er makkelijk vanaf vegen.
 2. Maak een sopje van groene zeep. 1 schepje (of scheutje) groene zeep per liter warm water is genoeg.
 3. Gebruik een borstel om de schoenen schoon te maken. Maak de schoenen niet te nat. Zeker leren schoenen zijn niet bestand tegen te veel water. Voor sterke materialen, zoals canvas, kan je best een harde borstel gebruiken. Voor kwetsbare materialen, zoals leer en nubuck, gebruik je een zachte borstel.
 4. Maak je schoenen droog met een schone doek. Prop er oude kranten in om de vorm te behouden en zet je schoenen op een warme, droge plek. Let op: zet je schoenen niet bij, op of onder de verwarming. Hierdoor droogt het materiaal uit.
 5. Impregneer je schoenen met een waterafstotende spray.

Tip! Ook je (witte) schoenveters kan je schoonmaken met groene zeep. Leg ze een tijdje in een sopje van groene zeep, spoel ze daarna uit en laat ze drogen.

Witte zolen schoonmaken met groene zeep

Tja, die dikke witte zolen zien er natuurlijk heel leuk uit, maar echt smetvrij zijn ze niet. Zwarte strepen en moddervlekken maken je schoenen gelijk een stuk minder hip. Wil je je witte zolen weer wit maken? Gebruik een oude tandenborstel en een ‘likje’ groene zeep – bij voorkeur de zachte versie uit de emmer – en borstel de witte zolen schoon. Laat het even inwerken (hoe viezer de zool, hoe langer de inwerktijd) voordat je met een vochtige doek de zeepresten verwijdert. Maak de zolen daarna droog met een schone doek.

(Vet)vlekken uit leren schoenen schoonmaken

Groene zeep is bij uitstek geschikt voor het verwijderen van (vet)vlekken uit leren schoenen. In een eerdere schoonmaaktip legden we al uit hoe je (vet)vlekken uit de leren bank verwijdert. Dezelfde methode is toepasbaar op leren schoenen. Maak een sopje van groene zeep, gebruik een zachte borstel of doek, wrijf met de nerf mee en maak je schoenen daarna goed droog. Voor hardnekkige vlekken in leren schoenen kan je ook pure groene zeep even in laten trekken in de vlek, daarna met een vochtige doek afnemen en de schoen droog maken.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?