Leer schoonmaken met groene zeep

Van leren items heb je een leven lang plezier. Hoe ouder het leer, hoe mooier. Maar je moet het wel onderhouden. Door het leer regelmatig te reinigen, voorkom je dat (vet)vlekken intrekken en houd je het leer soepel. Leder/leer schoonmaken is makkelijker dan je denkt: een emmertje water met groene zeep is alles wat je nodig hebt.

(Vet)vlekken in leer schoonmaken met groene zeep

Vervuild leer schoonmaken, vetvlekken verwijderen of vintage leer opfrissen. Alles wat van leer is, kan je schoonmaken met groene zeep. Leren portemonnees, schoenen, jassen en tassen, maar ook de leren bekleding van de auto of bank. Doordat groene zeep vet is, wordt het leer ook nog eens lekker soepel. Verderop lees je hoe je in drie stappen leer schoonmaakt.

Leren bank schoonmaken

Vroeger al zat opa z’n pijp te roken op een klassieke leren Chesterfield en nog steeds zakken we graag weg in een leren bank. Ook hierbij geldt: hoe ouder het leer, hoe mooier de bank wordt. Een leren bank gaat bovendien steeds lekkerder zitten naarmate de tijd verstrijkt. De groeven en kleine barstjes die ontstaan in het leer geven de bank karakter. Wel is het belangrijk om het leder soepel te houden zodat het niet gaat scheuren. En zitten er vlekken in? Maak deze dan direct schoon met groene zeep. Zeker vetvlekken blijven goed zichtbaar, maar ook vochtkringen en spijkerbroekvlekken op leer zijn niet fraai.

Muffe leren tassen, jassen en schoenen opfrissen

Een duik in je kast doet beseffen dat je veel meer leren items hebt dan je denkt: tassen, jurkjes, jassen, riemen en waarschijnlijk een berg aan leren schoenen. Leer is nooit uit de mode, maar soms verlies je je leren klassiekers even uit het oog. Eenmaal herontdekt, kan het zijn dat de leren items wat muffig ruiken en uitgedroogd zijn. Door het leer een opfrisbeurt te geven met groene zeep, wordt het weer als nieuw.

Leer schoonmaken in 3 stappen

Leer is een duurzaam en sterk product, maar moet wel met liefde worden schoongemaakt. Bijtende schoonmaakmiddelen maken het materiaal poreus en minder mooi. Groene zeep is een 100% natuurlijk product waar geen agressieve ingrediënten in verwerkt zijn zoals zuren, chloor en ammonia. Leer schoonmaken met groene zeep gaat makkelijk en is ook nog eens milieuvriendelijk:

 1. Doe een schep Driehoek zachte zeep in een emmer warm water. Driehoek vloeibare zeep is ook geschikt.
 2. Gebruik een zachte borstel of spons, doop deze in de emmer en veeg daarmee het leer schoon. Wrijf met de nerf mee en maak het leer niet te nat. Hardnekkige vlekken verwijderen? Smeer de vlek in met pure groene zeep en laat het een tijdje intrekken. Daarna met een vochtige doek afnemen.
 3. Droog het leer af met een droge, schone doek.

Voilà, jouw leren klassiekers kunnen er weer even tegenaan. Wist je dat groene zeep ook gebruikt kan worden voor het verwijderen van (vet)vlekken uit bijvoorbeeld de kraag van een overhemd?

 

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?