De kraag van je overhemd schoonmaken met groene zeep

Veel moeders en oma's zweren erbij: kragen maak je schoon met groene zeep! Het schoonmaken van die vervelende donkere of gele vlekken op de kraag van je overhemd is makkelijker dan je denkt. Er zijn verschillende mogelijkheden om kragen, boorden en manchetten weer schoon te maken met behulp van groene zeep of soda.

De kraag van een overhemd schoonmaken met groene zeep

Veel mensen balen ervan als overhemden uit de was komen, maar de boorden, manchetten en kragen nog gele of donkere vlekken bevatten. Deze vlekken ontstaan door het vet van je huid of in combinatie met zweten. Het is geen fris gezicht om met deze vlekken rond te lopen, maar het is zeker niet altijd nodig om overhemden weg te gooien. Toch gaat het schoonmaken van de kraag van je overhemd makkelijker dan je denkt. Door ze te behandelen met groene zeep of soda, krijg je die donkere of gele vlekken weg!

Aan de slag met groene zeep

Er zijn verschillende manieren om je kraag schoon te maken met groene zeep.

 • Smeer de kraag vóór het wassen in met pure groene zeep en was het overhemd daarna in de wasmachine.
 • Maak een sopje met heet water en groene zeep en laat je overhemd weken, was deze vervolgens in de wasmachine.
 • Vul een lege (schone) deodorant roller met heet water en groene zeep. Smeer de boorden, kragen en manchetten van je overhemd in met het mengsel. Door de roller blijven je handen schoon en kan je het mengsel goed over het oppervlak wrijven. Was het overhemd vervolgens in de wasmachine.

Deze manieren kun je ook toepassen voor gele vlekken in de oksels van overhemden of andere soorten vlekken in kleding.

Kraag schoonmaken met soda

Heb je geen groene zeep in huis, maar wel soda? Net als groene zeep is soda ook zeer geschikt om nare vlekken te verwijderen. Groene zeep en soda hebben allebei een ontvettende werking en dat is precies wat er nodig is om vlekken uit kleding te verwijderen.

Maak een mengsel met warm water en soda en smeer dit op de kraag van je overhemd, laat het even intrekken en was het in de wasmachine. Ook kun je een sopje maken en het overhemd laten weken voor het de wasmachine in gaat.

Tips om je overhemden schoon te houden

Zeker in de zomer is het lastiger om overhemden schoon te houden. Je gaat over het algemeen meer zweten en dat kan vlekken veroorzaken. Soms kan het helpen om andere kledingstoffen te gebruiken, zo zweet je wellicht minder in een katoenen overhemd.

Zorg ervoor dat je altijd groene zeep of soda bij de hand hebt en zet het naast de wasmachine. Smeer je kragen, boorden of manchetten in met groene zeep of leg je overhemd voor het wassen in een sopje. Hoe eerder je vlekken behandelt, hoe beter!

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?