Thee-aanslag pak je aan met soda

Het verwijderen van de bruine thee-aanslag is eigenlijk net zo simpel als dat het ontstaat: het is ook zo weer weg. Wat je doet is de gootsteen vol laten lopen met heet water. In dat water gooi je daarna behoorlijk wat soda.

Zo verwijder je thee-aanslag op een duurzame manier

Soda voorkomt bruine aanslag van thee

Steeds meer mensen drinken tegenwoordig thee. Je zou het haast een hype kunnen noemen. Zeker de thee van nu – met liefst groene bladeren bij in het glas geduwd en nog liever met ook nog eens bladeren die stijlvol over de rand van je kop bungelen en uiteraard zonder suiker-  is iets dat je moet drinken om er echt bij te horen. Je neemt er een biologisch koekje bij. Niet voor niets stijgt ook het aantal gebruikte foto’s voor Facebook en Instagram met daarop behalve het hoofd van iemand een kop thee. Thee is in dus, maar het warme drankje heeft ook haar mindere kanten. Laat maar eens een restje thee in het kopje staan. Krijg je bruine thee-aanslag in kopjes en mokken, en krijg die er maar weer eens uit. Dat gaat niet zomaar, maar toch kan het wel. Soda is het middel om de kopjes en mokken thee-bestendig te maken.

Soda verwijdert thee-aanslag

De bruinige en wat vies ogende aanslag in je kop of mok ontdoen elke mok of kop van haar (letterlijke en figuurlijke) glans. Overigens is de theepot zelf ook vaak slachtoffer van deze bruine terreur. Het verwijderen van de bruine thee-aanslag is eigenlijk net zo simpel als dat het ontstaat: het is ook zo weer weg. Wat je doet is de gootsteen vol laten lopen met heet water. In dat water gooi je daarna behoorlijk wat soda. Je laat de koppen en mokjes  een uurtje in het water liggen en borstelt dan met speels gemak en met behulp van een borstel de aanslag definitief weg. Daarna spoel je het allemaal nog wel even goed af en met de theedoek maak je ze droog. Het resultaat is een kopje of mok zonder welke thee-aanslag dan ook. Klaar voor een beste scheut verse thee met groene bladeren en zonder suiker.

Koop soda, kun je blijven liggen

In z’n algemeenheid kan gesteld worden dat als je geen aanslag wilt van koffie of thee, je meteen nadat je voldoende tot je genomen hebt de kopjes afwast of ze voor de helft vult met water. Dan zal er van bruine aanslag in elk geval veel minder sprake zijn en neem je de mokken gewoon mee met de reguliere afwas. In dit geval is voorkomen beter dan genezen. We beseffen echter dat je na de thee zo heerlijk op de bank ligt, het koekje nog niet op is, GTST nog maar net begonnen is en je gewoon heel erg moe bent van een dag hard werken. Koop daarom soda. Dan kun je met een gerust hart blijven liggen.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?