Groene aanslag verwijderen

Je bent niet de enige die worstelt met een groen tuinpad en terras. In de winterdagen hebben mossen en algen door vocht en weinig zonlicht weer flink terrein gewonnen. Maar nu is het tijd om de aanval in te zetten. En wat blijkt uit een test… de natuurlijke aanpak is nog helemaal niet zo gek.

Oplossing groene aanslag op tegels verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Groene zeep is een goed alternatief voor de agressieve groene aanslagverwijderaars. Want het is oppassen geblazen met deze chemische middelen. Als je de verpakking leest dan zijn de meeste producten ‘irriterend’ en moet je zelfs een veiligheidsbril en handschoenen dragen. Verder staat er vaak het symbool ‘Milieugevaarlijk’ op, en een waarschuwing dat het middel giftig kan zijn voor levende organismen. En dat lijkt ons niet de bedoeling in je tuin.

Het enige nadeel is dat het effect minder lang blijvend is.
Met andere woorden tegels en klinkers worden weer iets sneller groen. Maar dat nemen we voor lief voor het milieu en het bespaart ook nog geld. Dus heb je dit weekend plannen om je terrastegels aan te pakken begin dan eens met groene zeep.

Groene aanslag verwijderen zonder schrobben

 1. Meng 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep in een emmer met 10 liter heet water.
 2. Gooi de inhoud van de emmer gelijkmatig over het hele terras en verdeel het met een harde bezem over de tegels.
 3. Laat het even inwerken en spoel de tegels af met water. De groene aanslag is weg!

Groene aanslag verwijderen op hout

Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat 12 maanden per jaar buiten kan staan. Maar het wordt ook vies. Groene aanslag, alg en mos zien in najaar en winter hun kans. De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je zelf aan de slag. Dat kan met groene aanslag verwijderaar van het tuincentrum, maar het kan nog veel simpeler.

Mengsel van groene zeep, soda en warm water
Boen het (onbehandeld) hout met een mengsel van groene zeep, soda en warm water. Omdat mijn eigen tafel na een paar jaar buiten behoorlijk goor was, heb ik een van de eerste dagen aangegrepen om deze tip ‘uit grootmoeders tijd’ te testen. Verbluffend, mag ik wel zeggen. Ik heb de tafel eerst zacht ingeweekt, om het vuil los te maken.

Daarna ben ik met een half harde borstel gaan schrobben – gebruik een goede kwaliteit borstel. Schrobben was amper nodig: het alg en vuil nam bijna vanzelf de overdrachtelijke benen. Het enige jammere is dat je het effect pas goed ziet als je je meubelstuk weer afspoelt. Je sopje is namelijk in geen tijd zo groen als de Hulk. Zelf onthouden dus waar je gebleven bent.

Groene aanslag voorkomen

Als u een terras, steiger of vlonder wilt (laten) aanleggen, staat u er waarschijnlijk niet bij stil, dat er al vrij snel groene aanslag kan ontstaan. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen verkleint u de kans op nieuwe groene aanslag. In dit artikel worden tips gegeven ‘hoe groene aanslag het beste te voorkomen’ en daarnaast zolang mogelijk schimmel- en algenvrij te blijven.

Neerslag en het gebrek aan zon
Nederland is een groen land met vruchtbare aarde en daar mogen we als Nederlander blij mee zijn. Er zijn echter verschillende soorten groen, zoals planten, bomen, gras, maar ook mossen en algen. Groene mossen en algen in onze eigen tuin, daar zijn we bijvoorbeeld dan weer niet zo blij mee. Door de grote hoeveelheid neerslag en het gebrek aan zon krijgen mossen en algen gemakkelijk vat op schaduwrijke oppervlakken zoals muren, steigers, vlonders en bestratingen.

Er zijn meerdere manieren om groen uitgeslagen tuintegels, steigers en terrassen schoon te maken en schoon te houden, maar met de juiste materiaalkeuze en een specifieke manier van bestraten kunt u uzelf een heleboel werk besparen.

Zo kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat het opgeleverde oppervlakte enigszins bol staat, zodat er geen water kan blijven staan, waarna u dus regelmatig moet aanvegen. De mossen en algen hebben minder kans en ruimte om zich te ontwikkelen.
Vocht en vuil zijn samen de ideale voedingsbodem voor mossen en algen. Hard bestratingsmateriaal met zo min mogelijk profiel zullen weinig aanslag vertonen.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om groene aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. Er zitten geen fosfaten in en het vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?