Hoe kan je de douchecabine schoonmaken?

Het schoonmaken van de douchecabine is een klusje dat veel mensen maar blijven uitstellen. Hardnekkige kalkaanslag gaat zich opstapelen en op een gegeven moment moet je toch aan de slag om de douchecabine weer glanzend schoon te krijgen. Door een mix van groene zeep en baking soda te gebruiken, is de klus zo geklaard!

De douchecabine schoonmaken

Het schoonmaken van de douchecabine hoeft geen vervelende of tijdrovende klus te zijn. Daarbij is het niet per se nodig om met speciale antikalk schoonmaakmiddelen aan de slag te gaan. Groene zeep staat bij veel mensen in de kast en is zeer geschikt om de douchecabine schoon te maken. Voordat we aan de slag gaan, is het goed om te weten hoe die vervelende kalkaanslag ontstaat.

Hardnekkige kalkaanslag in de douche

Hardnekkige kalkaanslag in de douche ontstaat door een combinatie van opgedroogd water, zeepresten en huidvet. Als je te lang wacht met het schoonmaken van deze aanslag, kan er hardnekkige kalkaanslag ontstaan. Toch zijn er wel mogelijkheden om te voorkomen dat er veel aanslag in de douchecabine ontstaat:

 • probeer de douchecabine na iedere douchebeurt goed droog te maken met een handdoek of wisser.
 • check regelmatig of de kitranden nog in orde zijn en breng een nieuwe kitrand aan, indien nodig. Scheurtjes in kitranden zorgen ervoor dat vuil en schimmel gevormd kan worden.
 • maak het doucheputje en de voegen regelmatig schoon en zorg dat het water goed kan wegstromen, zo voorkom je dat vuil en zeepresten blijven liggen en er kalkaanslag ontstaat.

Tips om je douchecabine weer schoon te krijgen

Om je douchecabine weer schoon te krijgen heb je vloeibare Groene zeep of zachte Groene zeep nodig en een pakje baking soda. Meng één deel groene zeep met 4 delen baking soda. Door deze producten met elkaar te mengen, ontstaat er een soort pasta. Deze pasta kun je met behulp van een schuursponsje uitsmeren in de douchecabine. Op de hardnekkige plekken kun je met iets meer kracht wrijven met de harde kant van het schuursponsje. Door de korreltjes van de baking soda komt de kalkaanslag goed los.

Spoel de douchecabine goed na, zodat alle korreltjes van de muren zijn verdwenen. Mocht je toch nog een plekje zien, kun je het oppervlak nog een keer afnemen met een sopje van water en groene zeep. Vergeet niet om de douchecabine goed na te spoelen met water en alles droog te wrijven met een doek of wisser.

De ‘terugvettende’ werking van groene zeep zorgt voor een beschermend laagje, waardoor vuil niet snel aanhecht.

De douchecabine schoonhouden

Na het schoonmaken van de douchecabine kun je weer een tijdje vooruit. Door de douchecabine regelmatig schoon te maken, voorkom je echter dat kalkaanslag opnieuw opstapelt. Zet een fles groene zeep (of groene zeep spray) in de badkamer en spuit of smeer de douchecabine één keer per week even in voordat je gaat douchen. Maak de cabine schoon met een sponsje voor je zelf gaat douchen en spoel het goed na. Zo kost het je niet onnodig veel tijd en houd je het gemakkelijker bij. Vergeet uiteraard niet om de douchecabine goed droog te maken na afloop.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?