Nicotine-aanslag verwijderen

Voor rokende mensen is het een herkenbaar probleem: deuren, deurposten en muren die vergeeld raken door het roken. Misschien ga je binnenkort wel je nieuwe huis betreden, waar jarenlang gerookt is en de nicotine-aanslag nadrukkelijk aanwezig is. Voor je aan de slag gaat met rollers en verf kun je die vervelende nicotinevlekken schoonmaken met behulp van groene zeep.

Verwijder nicotine met groene zeep

Het is niet voor niets dat veel mensen liever buiten roken, want sigarettenrook zorgt nu eenmaal voor een gele/bruine aanslag. Die aanslag bestaat uit nicotine en zorgt er binnen no time voor dat deuren, deurposten en muren vergeeld raken. Misschien herken je het wel als je een huis binnenstapt, waar jarenlang gerookt is. Alles ziet er vergeeld uit en nicotine kan zelfs bruine vlekken geven. Als je de sleutel krijgt van een nieuwe woning, die vol zit met nicotine-aanslag, ben je geneigd om gelijk aan de slag te gaan door de muren te verven. Toch is het altijd beter om de vlekken eerst schoon te maken, want nicotine is hardnekkig en kan zelfs door gewone muurverf heenkomen.

Deurposten en deuren schoonmaken

Als je wel in huis rookt is het goed om regelmatig de deuren én deurposten schoon te maken. Zo voorkom je dat het aangekoekt raakt, want hoe langer nicotine erop zit, hoe lastiger het te verwijderen is. Zachte groene zeep werkt ontvettend en laat een laagje achter, waardoor nicotine minder snel hecht. Zo ga je aan de slag:

 • Maak een sopje van zachte groene zeep en warm water
 • Gebruik een schuursponsje of zachte spons en zorg dat je schone vaatdoekjes paraat hebt
 • Als de vlekken heel hardnekkig zijn, kun je wat zachte zeep direct op het oppervlak smeren en even laten intrekken
 • Maak de deurposten en deuren helemaal schoon met behulp van het sopje
 • Met de vaatdoekjes neem je vervolgens het oppervlak af met schoon water
 • Vergeet niet om alles goed droog te maken met een theedoek, zo voorkom je opgedroogde strepen

Tip: misschien is alle nicotine-aanslag niet direct weg, het kan helpen om gebruik te maken van een stoomreiniger die geschikt is voor huishoudelijk gebruik. Herhaal bovenstaande schoonmaaktip desnoods nog een keer na het behandelen met de stoomreiniger. De warme stoom kan ervoor zorgen dat vlekken losweken en is bovendien niet schadelijk voor het milieu. Test altijd eerst een klein oppervlak, voor je begint met de schoonmaakwerkzaamheden.

Op een veilige manier nicotine verwijderen

Uiteraard kun je groene zeep veilig gebruiken voor meerdere oppervlakken waar nicotine aanwezig is. Je kunt de zachte of vloeibare zeep ook gemakkelijk gebruiken voor het schoonmaken van meubels en vloeren. Groene zeep is een natuurlijk product zonder agressieve ingrediënten zoals zuren, chloor en ammonia.

Soms is nicotine-aanslag zo hardnekkig dat er geen andere optie is dan het oppervlak te verven.

Heb jij zelf een goede (schoonmaak)tip waar je groene zeep voor gebruikt of wil je op de hoogte blijven van meer tips? Like onze Facebookpagina en deel het met ons in een bericht!

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?