De boot schoonmaken met groene zeep

Het nieuwe vaarseizoen is in aantocht. Maar voordat we languit op het voordek kunnen gaan liggen, moet de boot eerst worden schoongemaakt. Wil jij straks blinkend schoon de horizon tegemoet varen? Lees onze schoonmaaktip.

Hoe verwijder je vieze aanslag van een boot?

Een boot die de hele winter stil heeft gelegen, wordt getergd door aanslag op de romp en het dek. Groene zeep biedt uitkomst en voorkomt voor lange tijd nieuwe aanslag dankzij het beschermlaagje dat achterblijft. Dus: vul een emmer met warm water en een scheutje of schepje Driehoek en schrobben maar. Gebruik een borstel of bezem om ook de voegen en naden schoon te krijgen.

Ook dit krijg je schoon met groene zeep:

 • Buiskap: vieze aanslag hecht zich ook aan de buiskap. Met groene zeep en een zachte borstel verwijder je eenvoudig de aanslag, zonder dat de buiskap zijn kleur verliest.
 • Kussens: Verweerde buitenkussens krijgen een nieuwe look wanneer je deze schoonmaakt met groene zeep en een zachte borstel.
 • Ramen: Ook voor het schoonmaken van de ramen op de boot kan je groene zeep gebruiken.

Teakdek van een boot schoonmaken

Groene zeep is bij uitstek geschikt voor het schoonmaken van houten oppervlaktes. Niet alleen tuinmeubels kunnen met groene zeep worden schoongemaakt, ook het teakdek van een boot wordt weer als nieuw. Los Driehoek op in een emmer warm water en gooi de emmer leeg op het dek. Gebruik voor het schoonmaken van een houten boot een zachte borstel en schrob met liefde om te voorkomen dat het hout beschadigt.

Hoe voorkom je aanslag op een boot?

Vieze aanslag is nooit helemaal te voorkomen. Toch is het mogelijk om een heel vaarseizoen te genieten van een schoon schip. Groene zeep heeft namelijk een terugvettende werking. Dat wil zeggen dat na het schoonmaken van de boot een vettig beschermlaagje achterblijft dat aanslag voorkomt en het intrekken van vuil voor lange tijd voorkomt.

De boot milieuvriendelijk schoonmaken

De boot schoonmaken kan het best wanneer hij nog op de kant ligt. Zo voorkom je dat vervuild water en zeepresten in het zeewater terechtkomen. Maar lang niet elke boot overwintert op de kant. Wanneer de boot in het water ligt tijdens de voorjaarsschoonmaak, is het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen essentieel. Groene zeep is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar waardoor er geen schadelijke stoffen in het zeewater terechtkomen.

Kortom: gooi al die dure, chemische schoonmaakmiddelen die je bij watersportwinkels vindt – figuurlijk – over boord. Groene zeep is de meest effectieve, milieuvriendelijke en goedkope oplossing om je boot duurzaam schoon te maken.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?