Magnetron schoonmaken met soda

Een magnetron draait overuren om ons van een snelle hap te voorzien. Maar dit gaat niet altijd vlekkeloos. Een magnetron schoonmaken kan je het best regelmatig doen om te voorkomen dat het vet aankoekt. Met soda is dat zo gepiept!

(Combi)magnetron schoonmaken met soda

Een magnetron is onze redder in nood op drukke dagen. In no-time warm je een maaltijd op. Maar soms ontploft of overstroomt er weleens wat. Het best kan je de (combi)magnetron gelijk even schoonmaken met een nat doekje. Doe je dit niet, dan koeken de etensresten aan en dan wordt het schoonmaken van de magnetron een stuk minder leuk. Om het schrikbeeld van een vette ‘studentenmagnetron’ te voorkomen, heb je maar één ding nodig: soda.

Hoe maak je de (combi)magnetron schoon met soda?

Van een ontploft broodje bapao tot tomatensausspetters. Het haastige leven maakt van de magnetron een slagveld. Uit hygiënisch oogpunt is het aan te raden om de magnetron regelmatig schoon te maken. Hiervoor heb je geen dure, milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen nodig. Een schepje soda is genoeg!

 1. Pak een geschikte magnetronschaal en vul deze met een laag water.
 2. Voeg hier een eetlepel soda aan toe.
 3. Zet de schaal in de magnetron en zet de magnetron daarna aan.
 4. Wanneer je condens op het deurtje ziet, zet je de magnetron uit.
 5. Doe de deur open en laat eerst de condens ontsnappen.
 6. Haal de schaal met ovenhandschoenen uit de magnetron.
 7. Gebruik een schoonmaakdoekje om de wanden en de deur schoon te maken. Dankzij de ontvettende werking van soda, laat het vet vanzelf los. Dit werkt alleen wanneer je de magnetron regelmatig schoonmaakt. Is het vet aangekoekt? Herhaal dan voorgaande stappen.
 8.  Tot slot is het belangrijk dat je de magnetron met een vochtige doek ‘naspoelt’ zodat er geen restjes soda achterblijven.

Draaiplateau magnetron schoonmaken

Het glazen plateau van de magnetron is er vaak het slechts aan toe. Het best kan je het draaiplateau regelmatig in de vaatwasmachine zetten. Is het aangekoekte vuil hardnekkig? Laat het glazen plateau dan een nacht in een sodabadje staan. De volgende dag even afspoelen met schoon water en hij is weer als nieuw.

Soda is een multi-inzetbaar en duurzaam schoonmaakmiddel waarmee je niet alleen de magnetron schoon krijgt, maar ook je bank, frituurpan, vloerbedekking, badkamer en zelfs je kleding.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?