Kleding wassen zoals oma dat deed

Maandag wasdag! Kleding wassen gebeurde vroeger standaard op maandag. Met een zeepklopper werd een klodder groene zeep opgeklopt tot een schuimend bad waarin de kleding stralend schoon werd. Alle dure moderne wasmiddelen ten spijt, groene zeep is nog steeds hét wondermiddel om hardnekkige vlekken te verwijderen.

(Vet)vlekken verwijderen uit kleding

Kleding wassen doen we allang niet meer (alleen) op maandag. En de wastobbe is inmiddels ingeruild voor een wasmachine. Toch heeft het traditionele recept voor schone was nooit aan kracht verloren. Grasvlekken, smeerolie, vetvlekken, modderspetters, opgedroogd bloed, ingetrokken vlekken. Alles krijg je schoon met groene zeep. Dat wil niet zeggen dat je nu het zeepbakje van je wasmachine vol moet gooien met groene zeep, want dan heb je straks een schuimparty op zolder. Groene zeep is bedoeld om gericht (ingetrokken) vlekken te verwijderen.

Kleding wassen met groene zeep: zo doe je dat

Er zijn twee manieren om je kleding te wassen met groene zeep:

Voorwas
Wil je voorkomen dat vlekken intrekken? Leg het vervuilde kledingstuk dan in een sopje van groene zeep, laat het even inweken en gooi het daarna in de wasmachine. Tip: gebruik een garde of een ouderwetse zeepklopper om de groene zeep op te lossen in het warme water.

Hardnekkige (vet)vlekken verwijderen uit kleding
Hardnekkige vlekken zoals grasstrepen, bloed of modder, maar ook vetvlekken zoals (smeer)olie krijg je er niet zomaar uit in de wasmachine. Maak deze vlekken nat, smeer ze in met zachte groene zeep en laat het een nacht intrekken voordat je het in de wasmachine gooit. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van vetvlekken uit de kraag van je (witte) overhemd.

Duurzaam kleding wassen

We streven steeds meer naar een duurzame levensstijl. Daar hoort ook duurzaam kleding wassen bij. Hierbij wat tips:

 • Was zo min mogelijk. Zit er alleen een vlek in een kledingstuk? Maakt de vlek dan schoon met groene zeep, spoel het uit en hang ’t aan de waslijn.
 • Gebruik geen wasverzachter. Wasverzachters zijn slecht voor je wasmachine, kleding en het milieu.
 • Laat was drogen in de buitenlucht. Hierdoor voelt de was gelijk een stuk zachter aan dan wanneer je het in de droger droogt.
 • Gebruik zo min mogelijk wasmiddel. Vaak kan je veel minder wasmiddel gebruiken dan aangegeven op de verpakking.

Groene zeep is gemaakt van milieuvriendelijke, plantaardige oliën als raapzaad- en lijnzaadolie en is dus biologisch afbreekbaar. Doordat er geen bijtende stoffen in zitten, tast het je kleding, de wasmachine én het milieu niet aan. Wel is het belangrijk dat je de wasmachine zo nu en dan op een hoge temperatuur laat draaien zodat de groenezeepresten weg kunnen spoelen.

LET OP: Hoewel Driehoek Zeep goed werkt om vlekken te verwijderen, raden we niet aan om het te gebruiken bij kwetsbare materialen, zoals wol, fluweel en zijde. Bij twijfel kun je het beste contact opnemen met de producent van het kledingstuk.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?