Een stinkende wasmachine schoonmaken

Als je de wasmachine opendoet, verwacht je natuurlijk de geur van fris en schoon wasgoed. Toch komt het vaak voor dat de geur van een stinkende wasmachine overheerst. De meeste wasmachines draaien bijna dagelijks en het is natuurlijk de bedoeling dat de was er weer schoon uitgehaald wordt. Daarom is het schoonmaken van de wasmachine net zo belangrijk als het schoonmaken van de kleding. Met behulp van soda haal je die nare geurtjes uit de wasmachine weer weg!

De wasmachine stinkt

Wellicht herken je het wel, je doet de wasmachine open en een vieze geur komt je tegemoet. Je checkt de afvoer, maar de geur lijkt toch echt uit de wasmachine zelf te komen. Grote kans dat de geur veroorzaakt wordt door vetluis (ook wel wasluis genoemd). Na het wassen blijven er vaak resten van wasmiddel en wasverzachter over in de trommel of in de slangen. In combinatie met huidschilfertjes en vet is dit een broeinest voor bacteriën. Soms zie je zelfs een drassige, grijze laag ontstaan in de randen van je wasmachine. Dit kan een vieze geur veroorzaken, zodat de wasmachine gaat stinken. Tijd voor een grote schoonmaak dus!

Tips voor het schoonmaken van je wasmachine

Zelfs wasmachinemerk AEG schrijft erover op hun website: de wasmachine kun je gemakkelijk schoonmaken met behulp van soda. Naast dat het een goedkoop schoonmaakmiddel is, is het ook milieuvriendelijk én zuinig in gebruik. Maar hoe maak je die wasmachine nou schoon?

 1. Maak eerst de binnenkant van de wasmachine schoon en met name de rubberen ring. Hier kun je ook heel goed groene zeep voor gebruiken. Door een grote prop keukenpapier of een vaatdoek te gebruiken kun je goed tussen de randen komen en het vuil verwijderen. Voor de hardnekkige plekken kun je ook een oude tandenborstel gebruiken.
 2. Met een sopje van groene zeep kun je ook de binnenkant van de trommel even goed afnemen, zodat je aangekoekt vuil alvast losweekt.
 3. Haal het zeepbakje uit de wasmachine en zorg dat je alle aangekoekte zeepresten schoonmaakt. Je kunt dit goed met groene zeep of afwasmiddel doen, omdat dit ontvettend werkt.
 4. Aan de onderkant van de meeste wasmachines zit een filter die je eruit kunt halen. Hier blijven (stof)resten zitten. Je kunt deze filter vaak eruit halen en even schoonmaken. Let op, meestal loopt er wat water uit, dus zorg dat je een handdoek of een klein bakje bij de hand hebt.
 5. Als alle onderdelen schoon zijn, is het tijd voor de laatste stap: de wasmachine schoonmaken met behulp van Driehoek soda. Doe ongeveer een half kopje (of een flinke hand) soda in de trommel van de wasmachine en zet het hoogte programma van 90 graden aan. Laat dit programma helemaal draaien.

Door de hete temperatuur in combinatie met de ontvettende soda, gaan de bacteriën dood en kan het vet en vuil wegspoelen. Bovendien zullen die nare geurtjes ook verdwijnen!

Houd je wasmachine schoon en voorkom nare geurtjes

Als je meestal op lagere temperaturen wast, zoals 40 graden, kunnen bacteriën ophopen. Door enkele simpele tips, zorg je dat je wasmachine langer schoon blijft en zo voorkom je nare geurtjes.

 • Probeer de rubberen rand na iedere wasbeurt schoon en droog te maken, zo voorkom je dat vuil gaat ophopen.
 • Maak het wasmiddelbakje regelmatig schoon.
 • Laat je wasmachine iedere maand een keer draaien op het kookwasprogramma (90 graden) en doe er gerust een schep soda bij.
 • Laat de wasmachinedeur na het wassen open staan, zo voorkom je dat de wasmachine gaat stinken.
 • Probeer je wasgoed direct uit de wasmachine te halen. Als je de natte was te lang laat zitten, kan de was gaan stinken.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?