Driehoek Zachte Zeep

Driehoek zachte zeep is een zeer geconcentreerde zeep gemaakt van natuurlijke olie. Door het speciale productieproces ontstaat een zachte zeep die handig is in gebruik. Sinds kort wordt Driehoek zachte zeep verkocht in een stevige pot van 900 gram.

Goed te gebruiken voor onder andere:

  • houten vloeren
  • hardsteen of granieten aanrecht of vloer
  • vlekken in kleding of meubilair

Doordat het vette zeep is blijven hout en steen mooi glimmen en langer schoon en mooi.

Maar je kan nog veel meer schoonmaken met Driehoek zachte zeep! Weet jij nog iets wat je kan schoonmaken met Driehoek zachte zeep wat er niet tussen staat? Laat het ons weten op Facebook en wie weet win je een prijs!

We beginnen te zeggen: Geen soda gebruiken bij aluminium pannen!
Met alle andere pannen: laat de pan een paar minuten sudderen op een laag vuurtje, met water en soda. Hwet mag koken. Daarna de aangekoekte resten wegschrapen. Bij pannen met een anti-aanbaklaag kan je hier het beste een houten of kunststof spatel voor gebruiken (metalen voorqwerpen beschadigen de anti-aanbaklaag). Bij de heel ernstige gevallen kan het nodig zijn om de behandeling nog een keer te herhalen.

Categories: Keuken, Soda

Sommige mensen beweren dat ze de toekomst kunnen voorspellen aan de hand van de vorm van de thee-aanslag in je kopje. Hartstikke leuk hoor, maar wij zien graag een toekomst gevuld met blinkend schone kopjes en dat hebben we gelukkig helemaal zelf in de hand. Heel eenvoudig: even laten weken in sodawater, goed afspoelen en de toekomst lacht je toe.

Categories: Glas/servies, Keuken, Soda

Typisch een plekje dat lastig is om schoon te maken: het putje in de gootsteen. Als je bijvoorbeeld de thee die je niet hebt opgedronken door de gootsteen spoelt, blijft er bruine aanslag achter. De oplossing? Driehoek natuurlijk. Haal wat zachte zeep uit de pot, laat het even intrekken en weg is dat bruine putje.

Tip van Phora.

Categories: Groene zeep, Keuken

Een fornuis bestaat uit verschillende onderdelen, gemaakt van verschillende materialen, die ook op verschillende manieren moeten worden schoongemaakt.
Gietijzeren pannendragers zijn vaak er vet; laat ze 30 minuten in kokend water met een schep soda. Gooi meteen de knoppen van  het fornuis in hetzelfde bad. Boen de pannendragers daarna schoon met een schuursponsje en droog ze goed af om roesten tegen te gaan.
De gaspitten (ringen van gasbranders en branderdeksels) zijn vaak van aluminium. Gebruik nooit soda voor aluminium! Geef die hun eigen badje, met kokend water met groene zeep of met afwasmiddel. Boen ze daarna schoon met een schuursponsje. Doe de gaspitten niet in de afwasmachine, daar worden ze dof van.

Categories: Groene zeep, Keuken, Soda

Altijd lekker: het barbecueseizoen! Alleen dat rooster, hoe krijg je dat schoon elke keer. En al die chemische troep op zo’n rooster waar ik later mijn eten op leg?
Driehoek weet raad! Maak een badje met warm water, strooi daar flink wat Driehoek Kristal Soda in en laat even een nachtje staan. De volgende ochtend veeg je het rooster gemakkelijk schoon. Driehoek Natuurlijk!

Categories: Keuken, Soda, Tuin/buiten

Wanneer je een houten snijplank gebruikt kunnen zich in diepe krassen en sneden ziektekiemen ophopen. Toch heeft onderzoek aangetoond dat hout bepaalde antibacteriële eigenschappen heeft waardoor die ziektekiemen minder kans hebben dan in kunststof. Gebruik dan wel een snijplank van hardhout in plaats van een goedkopere zachtere variant.
En vergeet vooral niet de snijplank goed te reinigen! Gebruik heet water met soda. Smeer een houten snijplank af en toe in met olie om kromtrekken te voorkomen.
Bijkomend voordeel van hout boven kunststof: hout snijdt lekkerder en je messen blijven langer scherp!

Categories: Keuken, Soda

Het is belangrijk om van tijd tot tijd de koelkast schoon te maken. De koelkast is uiteraard bedoeld om de kwaliteit van de producten goed te houden, maar wanneer je de koelkast niet regelmatig schoonmaakt is dat een stuk minder effectief. Overigens hoef je dat ‘vuil’ niet te zien. Bacteriën en ziektekiemen e.d. zijn onzichtbaar, helaas.
Gebruik een heet soda-sopje (Een halve emmer met drie à vier eetlepels soda). Eventueel: napoetsen met schoonmaakazijn. Laten drogen met de deur open en pas daarna de levensmiddelen terugzetten. We raden aan om minstens één keer per zes maanden de koelkast op deze manier schoon te maken.

Het condensafvoergaatje onder in de koelkast (waar schimmel en vuil zich kunnen ophopen) kan je schoonmaken met een satéprikker of breinaald met een doekje eromheen en in water opgeloste soda.

Het is ook raadzaam om verschillende soorten voedingsmiddelen apart van elkaar te bewaren in afsluitbare bewaardozen. Dus vleeswaren bij vleeswaren, kaas bij kaas, etc. Maak ook deze dozen regelmatig schoon.

Categories: Keuken, Soda

Aanslag of etensresten in de magnetron? Gemak dient de mens, dus als je voor die magnetronmaaltijd gaat heb je geen zin om daarna nog schoon te maken. Toch moet ook dit onderdeel van de keuken er zo nu en dan aan geloven. Smeer de magnetron in met groene zeep en laat het 24 uur intrekken. Daarna is de aanslag gemakkelijk te verwijderen.

Tip van Paula

Categories: Groene zeep, Keuken

Kan je niet meer zien of het korstje op de puree al goudbruin is, omdat door die bruine ovenruit alles goudbruin lijkt? Maak dan een papje van soda en water. Het moet de consistentie van yoghurt hebben. Smeer de ruit er mee in. Laat de klep open en laat het papje een dag zitten totdat het is uitgehard. Schraap de ruit schoon. Naspoelen met water.

Categories: Keuken, Soda
Tags: oven, ovenruit

Wanneer de vaat minder schoon wordt dan gebruikelijk, is de kans groot dat de gaatjes in de sproei-armen van de vaatwasser gedeeltelijk verstopt zijn. De sproei-armen moeten uit de vaatwasser gehaald worden om handmatig te worden schoongemaakt. De gaatjes zijn klein, een tandenstoker is handig om de verstoppingen te verwijderen. Plaats de sproei-armen terug en controleer of ze goed kunnen draaien. Doe vervolgens wat soda (3 à 4 eetlepels) in de vaatwasser en laat de vaatwasser (leeg) draaien op zo hoog mogelijke temperatuur.

Categories: Keuken, Soda

Wanneer je het punt bereikt hebt dat je de loodgieter moet bellen is dat meestal slecht nieuws (ook met het oog op de financiële huishouding). Gelukkig kunnen we een verstopte afvoer eenvoudig voorkomen: Giet ’s avonds een flinke schep soda met kokend water door de gootsteen en gebruik ‘m niet tot de volgende ochtend. Daarna wel even goed laten doorlopen!
Dat hoeft niet dagelijks; met één keer per maand hou je de loodgieter al buiten de deur!

 

Categories: Keuken, Soda

Uit onderzoek is gebleken dat 73% van de Nederlanders de ovenroosters na gebruik van de oven niet reinigt. Na een paar keer wordt dat ook een bijna onmogelijke opgave. Deze methode lijkt wat bewerkelijk, maar dan zijn de roosters daarna weer als nieuw: Smeer de ovenroosters in met groene zeep. Stop ze in een vuilniszak. Knoop de zak dicht en laat het twaalf uur staan. Boen daarna schoon met afwasmiddel en water. En dan voortaan niet meer zo laten verslonzen hè?

 

Categories: Groene zeep, Keuken

Groene zeep is ideaal om vlekken op geschilderde muren of behang te verwijderen. Toch een stuk minder ingrijpend dan die muur helemaal opnieuw te schilderen (of behangen). Voorzichtig insmeren met groene zeep. Even laten intrekken en met een vochtige doek weghalen.

Tag: muur

Giet koolzuurhoudend mineraalwater over de koffievlek heen. Dep de vlek met warm water. Werk van buiten naar binnen. Gebruik daarna groene zeep – niet teveel. Dep de vlek na met een schone doek. Spoel de vlek daarna met warm water, net zo vaak tot de vlek en zeepresten weg zijn. Hoe eerder je de vlek verwijderd hoe beter!

 

Categories: Groene zeep, Keuken, Vloeren

Giet koolzuurhoudend mineraalwater over de wijnvlek heen. Dep de vlek met warm water. Werk van buiten naar binnen. Gebruik daarna groene zeep – niet teveel. Dep de vlek na met een schone doek. Spoel de vlek daarna met warm water, net zo vaak tot de vlek en zeepresten weg zijn. Hoe eerder je de vlek verwijderd hoe beter!

Categories: Groene zeep, Keuken, Vloeren

Voegen tussen tegels houden makkelijker vuil vast dan de tegels zelf. Het geeft een bevredigend resultaat om van tijd tot tijd die voegen aan te pakken. Gebruik een tandenborstel en groene zeep uit de pot. Flink schrobben, daarna afnemen met een vochtige doek. Een wereld van verschil!

Om te zorgen dat de wasmachine optimaal functioneert is het raadzaam om de wasmachine 1 à 2 keer per maand schoon te maken. Doe wat soda in het wasmiddelenbakje en een schep in de trommel en laat de wasmachine leeg draaien, op 90 graden. Dat zorgt ervoor dat alle leidingen in de wasmachine gereinigd worden en dat er geen muffe geur meer uit de wasmachine komt.

Als zilver zwart geworden is dan kan je het met Driehoek soda eenvoudig weer laten schitteren. Leg in een plastic bak wat aluminium folie. Daarop het zilver en wat schepjes soda. Doe er heet water overheen en laat het een paar minuten staan. Haal het zilver eruit. Het zal niet meer zwart zijn. Spoel het goed af en maak het droog.
Tip van: Arja

Categories: Glas/servies, Keuken, Soda

Load More