Verfvlekken verwijderen

Creatief en geconcentreerd ben je bezig om een prachtig kunstwerk te maken met verf, tot je ontdekt dat je mouw in de verf hangt... Eigenlijk had je nét geen speciale verfkleding aan, dus op die vervelende vlek had je niet gerekend. Het belangrijkste is: ga zo snel mogelijk aan de slag om de vlek uit je kleding te krijgen, groene zeep to the rescue!

Groene zeep helpt om verfvlekken te verwijderen

Terwijl je druk aan het schilderen bent, zie je dat er verf gemorst is op je kleding. Veel ouders herkennen dit waarschijnlijk ook bij schoolgaande kinderen. Het is natuurlijk hartstikke leuk dat kinderen creatief bezig zijn op school, maar een verfvlek op dat nieuwe shirt is toch wel zonde. Groene zeep kan helpen om verfvlekken te verwijderen, we gaan hier uit van verf op waterbasis, zoals schoolverf of acrylverf.

Verwijder een verfvlek zo snel mogelijk

Eigenlijk geldt dit zoals bij iedere vlek: verwijder de verfvlek zo snel mogelijk. Ingedroogde verf is veel lastiger te verwijderen dan een ‘verse’ vlek. Zodra je merkt dat je weer eens met je mouw in de verf hebt gehangen, is het zaak om direct in actie te komen.

 • Ga niet wrijven, want dan spreid je de verf juist uit.
 • Spoel het kledingstuk uit onder de kraan, eventueel dep je met een oude doek of spons.
 • Vervolgens smeer je de vlek in met wat pure groene zeep (uit de bekende Driehoek pot).
 • Je kunt het kledingstuk laten weken in een teiltje met water of direct in de wasmachine doen.

Als je direct in actie komt, is de kans groot dat de vlek verdwenen is. Opgedroogde verf is altijd lastiger te verwijderen, toch kun je dit ook met hetzelfde stappenplan proberen. Afhankelijk van het materiaal van de kleding, zijn ook ingedroogde vlekken te verwijderen met groene zeep. Raadpleeg altijd het waslabel of de fabrikant als je twijfelt.

Penselen schoonmaken met groene zeep

Wist je dat je niet alleen vlekken kunt verwijderen met groene zeep, maar je er ook penselen mee kunt schoonmaken? Veel (kunst)schilders hebben standaard een pot zachte zeep in hun atelier of schildersruimte staan! Zodra je klaar bent met schilderen, is het belangrijk om de kwasten goed schoon te maken, zodat de verfresten niet indrogen. Bovendien kun je de volgende keer direct ‘met een schone lei’ beginnen.

Tips om je penselen schoon te maken:

 • Spoel de penselen goed af met lauw of koud water.
 • Dep de haartjes droog met keukenpapier of een doek.
 • Als er nog verfresten aanwezig zijn, smeer je de penselen in met groene zeep.
 • Zorg dat je met je vingers tussen de haartjes wrijft, zodat alle restjes verdwijnen.
 • Spoel de penselen goed na, totdat alle zeepresten verdwenen zijn.
 • Droog de penselen goed na en zet ze terug, zodat ze klaar staan voor de volgende schildersessie.

Je kunt er ook voor kiezen om je penselen in een beker water met wat groene zeep te zetten, zodat ze kunnen weken. Zorg wel dat je de penselen altijd goed spoelt, zo weet je zeker dat er geen zeepresten achterblijven.

LET OP: Hoewel Driehoek Zeep goed werkt om vlekken te verwijderen, raden we niet aan om het te gebruiken bij kwetsbare materialen, zoals wol, fluweel en zijde. Bij twijfel kun je het beste contact opnemen met de producent van het kledingstuk.

Wist je dat je die handige pot met groene zeep voor veel meer schoonmaakklusjes kunt gebruiken? Als je eenmaal ontdekt hoe handig het is, is de kans groot dat je de pot er regelmatig bij pakt! Hier kun je al onze schoonmaaktips nog eens rustig doorlezen.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om groene aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. Er zitten geen fosfaten in en het vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?