Speelgoed schoonmaken

Speelgoed wordt vaak intensief gebruikt. Denk aan blokken waar eindeloos mee gebouwd is of aan babyspeelgoed dat regelmatig in de mond gestopt wordt. Toch is het vaak een schoonmaakklusje waar veel ouders niet aan denken. Terwijl vies speelgoed een broeinest van bacteriën kan worden. Het schoonmaken van knuffels, bouwblokken en houten speelgoed is niet heel moeilijk en groene zeep is een geschikt hulpmiddel om die vieze vlekken te verwijderen!

Waarom moet je speelgoed regelmatig schoonmaken?

Vaak zorgen vieze handjes en etensresten ervoor dat speelgoed sneller vies wordt. Daarnaast gaat speelgoed van hand tot hand als er kindjes komen spelen. En laten we de knuffels niet vergeten, die meestal intensief gebruikt worden. Daarnaast zijn er heel wat baby’s en peuters die graag speelgoed in hun mond stoppen, óók als het snottebellenseizoen is! Daarom is het belangrijk om speelgoed regelmatig schoon te maken.

Ook in het kader van duurzaamheid zorg je dat speelgoed langer mooi blijft. Want als je regelmatig die potloodstrepen of etensresten schoonmaakt, is de kans groter dat je het gebruikte speelgoed weer kunt doorgeven of verkopen aan iemand anders.

Let op: zorg altijd dat je schoonmaakmiddelen buiten het bereik van je kinderen houdt, ook als je ermee aan de slag gaat.

Knuffels schoonmaken

Knuffels zijn vaak de beste vriendjes van een kind en meestal mogen ze dan ook niet gewassen worden. Toch is het wel zo fris om knuffels regelmatig te wassen. Zachte knuffels kunnen over het algemeen in de wasmachine op 30 graden gewassen worden. Check altijd eerst het wasvoorschrift indien aanwezig.

Twijfel je? Kies dan voor zekerheid en was knuffels op de hand of laat ze even weken in een emmer met zachte groene zeep en water. Spoel de knuffels goed uit en laat ze drogen.

Houten speelgoed schoonmaken met groene zeep

Houten speelgoed kun je beter niet in water onderdompelen, toch is het wel noodzakelijk om schoon te maken. Het best kun je met behulp van een sopje met groene zeep en een doekje het speelgoed reinigen. Zorg ervoor dat je het speelgoed goed afdroogt en dat er geen zeepresten meer aanwezig zijn. Door je houten speelgoed regelmatig te onderhouden, gaat het bovendien langer mee. Groene zeep is zeer geschikt om hout mee te schoon te maken en bovendien ook nog goed voor het milieu!

Plastic speelgoed schoonmaken

Bouwblokken en plastic speelgoed maak je gemakkelijk schoon door alles in een grote bak met water en groene zeep te laten weken. Na een paar uur kun je alles gemakkelijk schoonmaken. Vergeet niet om de resten goed af te spoelen met schoon water. Laat de blokken daarna lekker in de buitenlucht op een kleed of handdoek drogen, zodat de kinderen weer naar hartenlust kunnen spelen.

Tips om speelgoed schoon te maken

Groene zeep is een ideaal product om het speelgoed van kinderen schoon te maken. Het is goed voor het milieu en bevat geen schadelijke stoffen. Omdat het voor meerdere doeleinden geschikt is, maak je verschillende soorten speelgoed gemakkelijk schoon. Toch is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn als je speelgoed gaat reinigen.

 • Houd schoonmaakmiddel altijd buiten het bereik van kinderen als je aan de slag gaat
 • Spoel het speelgoed altijd goed na, zodat er geen zeepresten meer aanwezig zijn
 • Raadpleeg altijd eerst een wasvoorschrift van knuffels
 • Check of het speelgoed geen batterijen bevat. Speelgoed met batterijen is niet geschikt om in water te dompelen, maak deze schoon met een doekje.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?