Nieuw! Driehoek Vloeibare Soda

Voor iedereen die klaar is met het loshakken van klonterende soda en rommel in het gootsteenkastje, is er nu Driehoek Vloeibare Soda. Praktisch in gebruik en extra effectief door de toevoeging van zeep. Driehoek Vloeibare Soda is ideaal voor het schoonmaken van onder andere aangekoekte pannen, bloemenvazen en het onderhouden van je afvoer of (af)wasmachine. Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt schoonmaken met Vloeibare Soda? Hieronder lichten we een aantal schoonmaaktips uit.

Voordelen van Driehoek Vloeibare Soda

We horen je denken: wat is nu precies het verschil tussen Kristal Soda en Vloeibare Soda? Dat leggen we je graag even uit. Kristal Soda is soda in zijn puurste vorm. Het is een krachtige reiniger die vele toepassingen kent. Kristal Soda is extra geconcentreerd en komt in poedervorm. Je mengt de geconcentreerde soda met water om de reiniger te gebruiken. Vloeibare Soda daarintegen, is soda in vloeibare vorm en komt in een handige schenkfles. Deze reiniger is extra effectief doordat er zeep aan toegevoegd is. De voordelen van Vloeibare Soda?

 • Geen rommel meer in je gootsteenkastje
 • Geen brokken soda die je moet loshakken
 • Praktisch in gebruik
 • Direct op allerlei oppervlakken te gebruiken
 • Effectief: een mix van soda en zeep

Vloeibare Soda schoonmaaktips

Benieuwd waar je Vloeibare Soda allemaal voor kunt gebruiken? Net als de vele toepassingen die Kristal Soda kent, kun je Vloeibare Soda ook voor een heleboel schoonmaak- of poetsklussen in huis inzetten. Hieronder lichten we een aantal schoonmaaktips uit. Heb jij dé ultieme schoonmaaktip met Vloeibare Soda en staat jouw tip er niet tussen? Laat het ons weten! Stuur gerust een mailtje naar info@driehoekzeep.nl en wie weet staat jouw tip binnenkort tussen de schoonmaaktips op onderstaand lijstje.

 

#1 Wasmachine reinigen

Misschien herken je het wel, je doet de wasmachine open en een vieze geur komt je tegemoet. Je checkt de afvoer, maar de geur lijkt toch echt uit de wasmachine zelf te komen. Grote kans dat de geur veroorzaakt wordt door vetluis (ook wel wasluis genoemd). Na het wassen blijven er vaak resten van wasmiddel en wasverzachter over in de trommel of in de slangen. In combinatie met huidschilfertjes en vet is dit een broeinest voor bacteriën. Soms zie je zelfs een drassige, grijze laag ontstaan in de randen van je wasmachine. Dit kan een vieze geur veroorzaken, waardoor de wasmachine gaat stinken. Tijd voor een schoonmaakbeurt dus. Gelukkig is er nu Vloeibare Soda, die het een stuk makkelijker maakt om je wasmachine te reinigen.

Hoe je te werk gaat:

 1. Maak eerst de binnenkant van de wasmachine schoon – met name de rubberen ring. Hier kun je ook heel goed groene zeep voor gebruiken. Door een vaatdoek te gebruiken kun je goed tussen de randen komen en het vuil verwijderen. Voor de hardnekkige plekken kun je ook een oude tandenborstel gebruiken.
 2. Met een sopje van groene zeep kun je ook de binnenkant van de trommel even goed afnemen, zodat je aangekoekt vuil alvast losweekt.
 3. Haal het zeepbakje uit de wasmachine en zorg dat je alle aangekoekte zeepresten schoonmaakt. Je kunt dit goed met groene zeep of afwasmiddel doen, omdat dit ontvettend werkt.
 4. Aan de onderkant van de meeste wasmachines zit een filter die je eruit kunt halen. Hier blijven (stof)resten zitten. Je kunt deze filter vaak eruit halen en even schoonmaken. Let op, meestal loopt er wat water uit, dus zorg dat je een handdoek of een klein bakje bij de hand hebt.
 5. Als alle onderdelen schoon zijn, is het tijd voor de laatste stap: de wasmachine schoonmaken met behulp van Driehoek Vloeibare Soda. Doe 3 dopjes Vloeibare Soda in de trommel van de wasmachine en zet het hoogte programma van 90 graden aan. Laat dit programma helemaal draaien.


Door de hete temperatuur in combinatie met de ontvettende Vloeibare Soda, gaan de bacteriën dood en kan het vet en vuil wegspoelen. Bovendien zullen die nare geurtjes ook verdwijnen!

 

#2 Barbecuerooster schoonmaken

Na een gezellige avond barbecueën in de tuin is het schoonmaken van het barbecuerooster wel het laatste waar je zin in hebt. Toch hoeft het schoonmaken van je barbecuerooster echt niet een hele tijdrovende klus te zijn! Om na het eten nog even te genieten van een zwoele zomeravond, kun je op een gemakkelijke manier zorgen dat je barbecuerooster de volgende keer weer schoon klaar staat. Met Vloeibare Soda is die schoonmaakklus zo geklaard!

Hoe je te werk gaat:

 1. Vul een grote teil of emmer (ongeveer 10 liter) met water en doe daar 2 dopjes Vloeibare Soda in. Meng dit even goed door elkaar.
 2. Leg het barbecuerooster in de teil of emmer en laat dit een nachtje weken. Door het weken laat het aangekoekte vuil vanzelf los. De volgende dag hoef je het rooster alleen nog even af te nemen met een sponsje en wat water. Makkelijker wordt het niet!


Let op: zijn er onderdelen op jouw barbecue gemaakt van aluminium, gebruik dan geen Vloeibare Soda op deze onderdelen. 

 

#3 Koelkast schoonmaken

Weer zo’n herkenbare situatie: in de ochtend doe je de koelkast open en de nare luchtjes komen je tegemoet. Of je gaat op vakantie en bij terugkomst staat er een stinkende koelkast op je te wachten. Snel gooi je de boosdoeners in de vuilnisbak, toch ruik je die nare geurtjes nog steeds. Vloeibare Soda biedt uitkomst! 

Hoe je te werk gaat:

 1. Haal eerst alles uit de koelkast.
 2. Vul een teiltje of emmer met water en doe daar 2 dopjes Vloeibare Soda in.
 3. Maak de gehele koelkast schoon met behulp van een sponsje of vaatdoek.
 4. Droog alles goed na.


Pssst… Wist je dat soda geuren neutraliseert? Door een bakje
Kristal Soda in de koelkast te plaatsen, zorg je ervoor dat die nare geurtjes verleden tijd zijn. Er zijn mensen die preventief een bakje Kristal Soda neerzetten, maar je kunt dit ook doen op het moment dat het nodig is.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?