Natuurstenen aanrechtblad schoonmaken met groene zeep

De keuken is het pronkstuk van het huis. Zeker met een natuurstenen aanrechtblad, zoals graniet, marmer, composiet, keramiek of hardsteen. Om lang van je aanrechtblad te genieten, moet je wel voorzichtig zijn met schoonmaakmiddelen. Bijtende middelen kunnen natuursteen aantasten. Groene zeep is een zacht en natuurlijk schoonmaakproduct waarmee je alles in huis kunt schoonmaken, ook een natuurstenen aanrechtblad.

Natuurstenen aanrechtblad onderhouden

Een natuurstenen aanrechtblad geeft je keuken een luxe uitstraling. Je hebt verschillende soorten natuursteen en ook de afwerking verschilt: gezoet, gebrand of gepolijst. Elke steensoort vraagt om een ander onderhoudsplan. Vraag aan de leverancier hoe je jouw aanrecht het best kunt onderhouden. Wat alle natuurstenen aanrechtbladen gemeen hebben, is dat ze niet tegen bijtende schoonmaakmiddelen kunnen. Dit laat blijvende vlekken en/of verkleuringen achter. Een natuurstenen aanrechtblad schoonmaken kan je daarom het best doen met een zachte, zuurvrije zeep, zoals groene zeep.

Graniet, hardsteen, keramiek, marmer of composiet aanrechtblad schoonmaken

Sap, soep, saus, olie en andere vloeistoffen. Het aanrechtblad is een verzamelplaats van zuren, vetten en bacteriën. Om te voorkomen dat deze vlekken blijvende schade aanrichten aan jouw natuurstenen aanrechtblad, is het belangrijk om dagelijks een doekje eroverheen te halen. Het ene aanrechtblad is gevoeliger voor vlekken dan het andere. Dit hangt onder andere af van de grootte van de ‘poriën’.

Graniet, hardsteen en – vooral – marmer zijn gevoelige steensoorten. Door de open structuur kunnen zuren en vocht in het blad trekken. Deze steensoorten hebben daarom een beschermlaag nodig om het intrekken van vlekken te voorkomen. Dit kan door jaarlijks het blad te impregneren. Maar ook door het gebruik van groene zeep. Groene zeep heeft namelijk een ontvettende én terugvettende werking. Na het schoonmaken blijft er een dun beschermlaagje achter waardoor de poriën worden afgesloten zodat vlekken en vocht niet kunnen intrekken. Een natuurstenen aanrechtblad schoonmaken met groene zeep doe je als volgt:

Stappenplan natuurstenen aanrechtblad schoonmaken

Of je nu een hardstenen aanrechtblad hebt, of een van composiet, keramiek, graniet of zelfs van marmer. Groene zeep is een zacht en vriendelijke schoonmaakproduct dat natuursteen niet aantast.

 1. Vul een emmer met warm water.
 2. Doe hier een klein scheutje of schepje groene zeep bij.
 3. Gebruik een zachte spons (geen schuurspons!) om het natuurstenen aanrecht schoon te maken.
 4. Laat het even in werken.
 5. Haal tot slot een vochtig doekje over het aanrecht om de zeepresten te verwijderen.

Tip! Dankzij de terugvettende werking van groene zeep kan er een lichte waas achterblijven op het aanrechtblad. Dit kan worden voorkomen door niet te veel groene zeep te gebruiken en door na het schoonmaken een vochtig doekje over het aanrecht te halen. Eens in de zoveel tijd lijnzaadolie op je aanrechtblad smeren, zorgt er ook voor dat het weer gaat glanzen!

Hardnekkige vlekken verwijderen van een natuurstenen aanrechtblad

Heeft de kok het bont gemaakt in de keuken?  Smeer het aanrechtblad in met zachte groene zeep uit het vertrouwde emmertje en laat dit een nacht intrekken. De volgende dag alle zeepresten verwijderen met warm water en goed droog maken. Eventueel kan je het blad met lijnzaadolie inwrijven om de glans terug te brengen.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om groene aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. Er zitten geen fosfaten in en het vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?