Azijn en snelheid bieden hulp bij koffievlekken op de vloerbedekking

Koffievlekken in de vloerbedekking zijn snel gemaakt, maar het is ook zaak dat je ze weer snel eruit krijgt. Hoe doe je dat op een natuurlijke manier?

Zo pak je koffievlekken op de vloer aan!

Ach, arme oma. Doet ze zo haar best eens niet te knoeien, tikt ze net ongelukkig tegen een vers kopje koffie. De hete koffie zorgt vervolgens voor een behoorlijke vlek op je vloerbedekking of op je vloerkleed. Wat een ellende. Maar geen nood, want zelfs nare koffievlekken verwijder je uit vloerbedekking of vloerkleed. Het kost wel wat moeite, maar het kan wél.  Zorg als verstokt koffieleut en liefhebber van vloerbedekking in elk geval dat je altijd azijn in huis hebt.

Gebruik azijn om koffievlekken aan te pakken

Nadat je oma een nieuwe kop koffie hebt gegeven en nog net ziet hoe ze een stukje slagroomgebak op een ander deel van de vloerbedekking knoeit, sla jij (als een bezetene) aan het deppen. Dit kan met keukenrol, een droge doek of een zakdoekje. Daarna spoel je de vlek met behulp van koud water. Vervolgens wrijf je zachtjes – je zou het prima als liefkozend kunnen omschrijven- over de koffievlek. Zeg wat lieve woordjes en de vlek zal al enigszins losweken.  Dit – deppen, koud water en zacht wrijven- doe je een keer of drie. Vervolgens zou je dezelfde handelingen uit kunnen voeren met afwasmiddel. Die stap kun je echter ook overslaan. De grootste kans om de vlek te verwijderen is namelijk het gebruiken van azijn.

Niet schrobben maar aaien

Hoe je te werk gaat? Je neemt een beetje waspoeder, twee delen azijn en water. Met de merkwaardige pasta die zo ontstaat, smeer je de door oma veroorzaakte koffievlek goed in. Dit kun je bijvoorbeeld met een tanden- of nagelborstel doen. En weer ben je heel voorzichtig en schrob je niet maar borstel je zacht en zeer liefdevol over de koffievlek. Daarna spoel je goed na met water. Deze handeling verricht je net zo lang tot én je oma alweer naar huis is én de vlek helemaal uit vloerbedekking of vloerkleed verdwenen is. Gelukkig heeft oma ondertussen zelf het halve gebakje van de grond gepakt.

Snel aan de slag met azijn

Behalve het feit dat je azijn in huis moet hebben, wordt bij koffievlekken in vloerbedekking of op vloerkleed snelheid van handelen gevraagd. Laat de koffie niet intrekken, want dan is de kans gewoon groot dat je de vlek altijd zult blijven zien en is de schade dus onherstelbaar. Dit doe je ook als je huis vol zit met visite. Koffievlekken wachten namelijk op helemaal niemand.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?