Kliko schoonmaken met groene zeep

Wanneer de zomermaanden zich aandienen en de temperaturen weer oplopen, zijn vieze geurtjes afkomstig uit jouw kliko containers onvermijdelijk. Maak je kliko containers daarom regelmatig schoon en voorkom geuroverlast zodat je zorgeloos in de tuin kunt genieten van het mooie weer.

GFT-bak, restafvalbak of kliko schoonmaken

De meeste tuinen zijn voorzien van één of meerdere afvalcontainers. Mooi dat we ons afval op deze manier makkelijk kunnen scheiden natuurlijk, maar wat kan zo’n bak stinken! Wil je vieze geurtjes voorkomen, dan is het een goed idee om je GFT-bak, kliko of restafvalbak regelmatig een grondige schoonmaakbeurt te geven. Hoe je te werk gaat, leggen we je hieronder uit.

Hoe maak je een kliko container schoon?

Wacht tot het moment dat jouw kliko container geleegd is – en ga dan direct aan de slag. Het is belangrijk dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddel gebruikt. Dit kan het materiaal van de kliko niet alleen beschadigen, maar is ook ontzettend slecht voor het milieu. Groene zeep is een natuurlijk product en heel geschikt om een kliko mee schoon te maken. Zo ga je te werk:

 • Vul een emmer met warm water en voeg wat zachte groene zeep toe.
 • Zorg voor een spons, borstel of bezem en maak de afvalcontainer schoon.
 • Gooi het vieze water weg. Dit mag op straat of in de put, want de groene zeep is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu.
 • Laat de bak in de buitenlucht drogen voordat je ‘m weer gebruikt.

Voorkomen is beter dan genezen

Tussen de schoonmaakbeurten door kun je een aantal dingen doen om vieze geurtjes tegen te gaan. Zo helpt het om de afvalcontainer(s) in de schaduw, of op een zo koel mogelijke plek in de tuin te zetten. Ook is het een goed idee om je kliko bij elke inzamelronde te laten legen, óók als de bak nog niet vol is. De vuilniswagen rijdt zijn rondje toch wel, dus je kunt de afvalbak(ken) net zo goed aan de straatkant neerzetten. En tot slot: ga je met vakantie, laat jouw afvalcontainers dan altijd leeg achter! Zo sta je niet voor vieze verrassingen als je terugkomt van je reis.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?