Klei- en grindvlekken verwijderen uit kleding

Na een sportieve middag in de buitenlucht ontdek je bij thuiskomst een paar vervelende klei- en grindvlekken op je kleding. Vaak is het al te laat en zijn ze ingedroogd. Vooral als ze er al een tijdje zitten, kunnen klei- en grindvlekken erg lastig te verwijderen zijn. Groene zeep to the rescue!

Kleding weken met groene zeep

Vooral kinderen komen nogal eens thuis met klei- en grindvlekken na een middag buitenspelen. Vieze kleding betekent vaak dat kinderen veel plezier hebben gehad, toch moet de kleding uiteindelijk weer schoon de kast in.

De beste manier om deze vervelende vlekken te verwijderen is om de resten grind en klei met een borstel weg te vegen voor je met een sopje aan de slag gaat. Het echte geheim? Laat de met klei- en grindvlekken bevlekte kleding weken in een emmer met lauwwarm water met een beetje groene zeep. Bij hardnekkige vlekken is het raadzaam om wat pure groene zeep op de vlek(ken) te smeren voor je de kleding laat weken. Test het wel altijd even op een klein hoekje, voordat je het hele kledingstuk schoonmaakt met groene zeep.

Tip: zorg dat het water niet warmer is dan 40 ˚C en laat gekleurde kleding niet langer dan een uur weken.

Na het weken de wasmachine in

Na het weken zijn eventuele restjes grind en klei hopelijk verdwenen als sneeuw voor de zon. Toch kan er nog een vlek overblijven. Daarom is het aan te raden om de kleding vervolgens te wassen in de wasmachine. Dit kan gewoon op een normaal wasprogramma, eventueel kun je een schepje kristalsoda toevoegen.

Let op: het is aan te raden om kleding eerst te laten weken of goed schoon te borstelen voor je het in de wasmachine stopt. Als er nog veel grind of klei op de kleding zit, kan de filter van je wasmachine verstopt raken. De kleine steentjes kunnen voor veel ellende zorgen.

Benieuwd waar je groene zeep nog meer voor kunt gebruiken? Lees hier al onze schoonmaaktips.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?