Kattenpis schoonmaken

Kattenpis schoonmaken is geen kattenpis. De geur van kattenurine is zeer penetrant en moeilijk te verwijderen. Maar als je het niet goed schoonmaakt, is de kans groot dat het de nieuwe favoriete plasplek wordt van je kat (en alle buurkatten). Of de kat nu geplast heeft in de tuin, op de bank of het tapijt - groene zeep is het meest efficiënte en duurzame schoonmaakmiddel om kattenpis te verwijderen.

Kattenpisgeur verwijderen

Leuk zo’n kat, maar niet als je thuis wordt opgewacht door de penetrante geur van kattenurine. Over het algemeen zijn katten zindelijk maar door allerlei (gezondheid)redenen kan het voorkomen dat de kat op de bank, het tapijt of op het matras plast. Kattenpis schoonmaken kan je het best zo snel mogelijk doen om te voorkomen dat de kat er weer gaat plassen en om de vieze geur te verwijderen.

Waarmee kan je kattenpis schoonmaken?

De geur van kattenpis is moeilijk te verwijderen. Kattenpis schoonmaken met azijn wordt afgeraden omdat de geur van azijn de kat juist uitnodigt om daar weer te plassen. Ook chloor en ammonia zijn geen aanraders. Dit zijn bijtende schoonmaakmiddelen die schadelijk zijn voor de ondergrond en voor de gezondheid van de kat.

Maar wat helpt dan wel om kattenpis en kattenpisgeur te verwijderen? Groene zeep is zeer geschikt als duurzaam schoonmaakmiddel voor kattenpis. Groene zeep is een natuurlijk product dat niet schadelijk is voor mens, kat en milieu. Bovendien is het vrij is van zuren, chloor en ammonia, waardoor het geen bijtende werking heeft op textiel, hout of natuursteen. Dus waar de kat ook geplast heeft, je kunt groene zeep overal toepassen. Hetzelfde geldt voor soda. Net als groene zeep, helpt soda om de kattenpisgeur te neutraliseren.

Kattenpis(geur) verwijderen uit de bank

Heeft je kat op de bank geplast? Zorg er dan in elk geval voor dat je het urinevocht zo snel mogelijk verwijdert door het met een schoonmaakdoekje te deppen. Om de plek schoon te maken en de geur van kattenurine te verwijderen, heb je groene zeep nodig:

 1. Los een scheutje of schepje groene zeep op in een liter warm water.
 2. Gebruik een borstel of spons – afhankelijk van de gevoeligheid van het materiaal – om de plek schoon te maken. Test het altijd even op een klein hoekje, voordat het enthousiast begint schoonmaken
 3. Neem de plek vervolgens af met een vochtige doek en wrijf ‘m daarna droog. Laat je kat pas weer in de buurt van de bank wanneer de plek helemaal droog is.

Is de plek hardnekkig? Strooi er, nadat je de plek hebt schoongemaakt met groene zeep, soda overheen en laat dit een nacht inwerken. Zuig de sodakorrels de volgende dag op. Dezelfde methode kan je gebruiken voor het schoonmaken van kattenpis uit tapijt, een vloerkleed, kleding en beddengoed. Maar test dit altijd even uit op een klein hoekje.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?