Hardnekkige kalkaanslag verwijderen

Kalk is een hardnekkig probleem voor huishoudelijke apparaten en de badkamer. Wanneer je na het douchen geen trekker over de douchewand haalt, kijk je binnen no time tegen een witte waas van kalkaanslag. En die kalkaanslag krijg je er niet zomaar vanaf. Voor het verwijderen van kalkaanslag bestaan er veel dure, milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen, terwijl je hiervoor ook soda en groene zeep kunt gebruiken.

Kalkaanslag verwijderen met soda en groene zeep

Kalk zit in water; hoe harder het water, hoe meer kalk erin zit. De hardheid van het water verschilt per regio. Kalk hecht zich aan de binnenkant van apparaten zoals wasmachines, waterkokers en het koffiezetapparaat, maar ook aan de douchewand, tegelwand en kranen in de badkamer.

De witte vlekken die overblijven wanneer de badkamer is opgedroogd, is kalkaanslag. Hoe langer je het schoonmaken van de badkamer uitstelt, hoe hardnekkiger de kalkaanslag. Hoe verwijder je kalkaanslag? Daar zijn verschillende methodes voor, maar lang niet alle anti-kalk-schoonmaakmiddelen zijn milieuvriendelijk. Met soda en groene zeep verwijder je op een duurzame en budgetvriendelijke manier kalkaanslag.

Stap voor stap kalkaanslag verwijderen in de badkamer

Wil jij je dag beginnen in een blinkend schone badkamer? Met onderstaand stappenplan verwijder je niet alleen kalkaanslag, maar ook schimmels en zeepresten.

 1. Meng vier scheppen soda met een schep groene zeep en roer dit goed door.
 2. Breng het papje aan op een vochtige schuurspons en maak hiermee de douchewand, tegelwand en kranen schoon. Gebruik voor de voegen een oude tandenborstel!
 3. Laat het even intrekken.
 4. Spoel daarna alles goed na met helder water. Herhaal eventueel bovenstaande stappen wanneer de vlekken nog niet helemaal weg zijn.

Waterkoker ontkalken met soda

Ook voor het ontkalken van de waterkoker zijn er verschillende methodes. Je kunt daar onder andere soda voor gebruiken. Vul de waterkoker voor de helft en kook het water. Voeg daarna drie scheppen soda toe. Laat dit een uur staan. Voeg daarna water toe tot het maximale en laat dit drie keer koken. Gooi het water daarna weg en vul de waterkoker met schoon water. Laat dit koken en herhaal dit nog twee keer met vers water. Zo weet je zeker dat er geen sodaresten meer overblijven.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?