Scooter schoonmaken met groene zeep

In de zomer eropuit en dagjes strand zonder in de file te staan: veel mensen pakken met mooi weer graag de scooter. Heerlijk toeren met je haren in de wind doe je natuurlijk niet op een vieze scooter! Je scooter schoonmaken doe je gemakkelijk en milieuvriendelijk met behulp van groene zeep.

Je scooter schoonmaken

Om je geliefde scooter langer mooi te houden, is het aan te raden om je scooter regelmatig schoon te maken. Vlekken die ontstaan tijdens het rijden (zoals vliegjes die tegen de voorkant komen, opgedroogde regen of vogelpoep) kun je het beste zo snel mogelijk eraf wassen. Hoe langer het vuil in de lak trekt, hoe moeilijker het te verwijderen is. Dit geldt niet alleen voor auto’s, maar ook zeker voor scooters. Er zijn heel veel schoonmaakmiddelen voor scooters te koop, maar wist je dat je met behulp van een sopje met groene zeep gemakkelijk én milieuvriendelijk je scooter kunt schoonmaken?

Hoe maak je jouw scooter schoon met groene zeep?

Benodigdheden:

 • Emmer met lauwwarm water
 • Zachte groene zeep
 • Schuursponsje/ zachte spons
 • Droge doek / zeem

Je kunt ervoor kiezen om je scooter voor de deur schoon te maken of in een wasbox bij de wasstraat. In ieder geval is het aan te raden om de scooter eerst goed af te spoelen met schoon water voor je aan de slag gaat.

Maak een sopje van de zachte groene zeep, gemengd met water en was de scooter met behulp van de zachte spons. Door ronddraaiende bewegingen te maken, voorkom je dat lange halen opdrogen en zichtbaar zijn als de zon erop schijnt. Als jouw scooter white wall banden heeft, zoals veel Vespa scooters bijvoorbeeld hebben, kun je hier extra aandacht aan besteden met behulp van een schuursponsje. Dit leggen wij in het onderste gedeelte van deze tip verder uit.

Spoel je scooter na afloop goed na met koud water, zodat alle zeepresten verdwenen zijn. Natuurlijk wil je niet dat je scooter met strepen opdroogt, daarom is het verstandig alles na afloop goed droog te maken. Dit kun je doen met behulp van een droge en schone theedoek of een zeem.

Waar kun je groene zeep nog meer voor gebruiken om je scooter schoon te maken?

Veel motor- en scooterrijders zweren bij groene zeep en gebruiken het niet alleen voor een algemene wasbeurt, maar ook speciaal voor de volgende klusjes:

Whitewall banden schoonmaken: veel scooters, zoals bijvoorbeeld Vespa’s, hebben een dikke witte rand rondom de banden. Dit noemen we ook wel ‘whitewall’ randen. Dit zie je ook veel bij Harley Davidson motors of oldtimer auto’s zoals een Kever. Deze witte randen wil je natuurlijk wél wit houden! Door ze schoon te maken met groene zeep en een sponsje, zorg je dat de randen weer helemaal wit worden.

Velgen van je scooter: De velgen van je scooter kun je tevens met een sponsje met groene zeep schoonmaken, maar om alle punten te bereiken kun je ook goed gebruik maken van de gemakkelijke groene zeep spray. Ook hier geldt weer dat het belangrijk is om alles goed droog te maken na afloop.

Het is aan te raden om een paar keer zachtjes je remmen in te knijpen als je net gaat rijden na een wasbeurt. Zo voorkom je dat je minder grip hebt omdat er wat schoonmaakresten of water tussen de remmen kan blijven zitten. Let goed op dat je het motorblok niet schoonmaakt met groene zeep, dit kun je beter afspoelen met koud water. Vraag een erkende dealer altijd om advies als je twijfelt.

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?